Hirdetés
Archivum

Az Európa Kupában is negyeddöntõknél tartanak:

:

Hirdetés

Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy minden idõk talán legerõsebb mezõnye jött össze az Európa Kupában. A negyeddöntõben a sorozat négy legjobb csapata és az Euroligából érkezõ négy gárda szerepel.

A párosítások
Good Angels Kosice – Galatasaray
Wisla Can Pack Krakow – Hatay BSB
Lattes Montpellier – Bellona Agu
Villeneuve d’Ascq – Yakin Dogu Universitesi

A kuparendszerben zajló párharcok magyar érdekeltségû mérkõzésén a friss török kupagyõztes Yakin Dogu Universitesi és a Villeneuve d’Ascq csap össze. Vajda Anna és Courtney Vandersloot együttese abban a különleges helyzetben van, hogy lényegesen erõsebb felállásban szerepelhet nemzetközi porondon, mint a török élvonalban. Minden légiós pályára léphet ugyanis az EK-ban. A Villeneuve d’Ascq a Sopron Euroliga csoportjában szerepelt és éppen a magyar csapattal futott versenyt a 6. helyért. Extra képességû játékosokkal rendelkezõ keretük van, amely rendkívül jól védekezik. A YDÜ azonban még a franciáknál is több klasszist vonultat fel. Jó szerkezetû gárda, amelyben támadásban hatalmas potenciál van. Nem csak ennek a párharcnak, hanem az egész Európa Kupának az esélyesei.

A többi párharcot tekintve is a török gárdák a fõszereplõk. Lesz egy Euroligás párosítás a Wisla Krakow és a Hatay között. Itt nagy kérdés, hogy a szûkösebb rotációval rendelkezõ törökök miként bírják a terhelést. Ettõl függetlenül láttuk Sopronban, hogy akár 5-6 játékossal is képesek kiemelkedõ teljesítményre. A Galatasaray-nak finoman szólva is okozhat nehéz perceket a rendkívül jól szervezett Kassa. A Török Kupában a Fenerbahce-t búcsúztató AGÜ sem mehet biztosra a francia listavezetõ Lattes Montpelier ellen.

Hirdetés