Hirdetés
Európa

Az európai válogatottakat értékelte a FIBA:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a hivatalos honlapján Paul Nielsen szakíró rövid összeállításban értékelte a válogatottak teljesítményét. Ezúttal rendhagyó módon – a Covid-helyzet és a buborékos rendszer miatt – nem a klasszikus erősorrend készült, hanem amolyan osztályozós módszerrel igyekezett áttekinteni az elmúlt hét történéseit.

Válogatottunk  “C+”, azaz magyar rendszerben 3-as fölének megfelelő osztályzatot kapott. Kiemelve, hogy a rosszul sikerült első 15 perc miatt nagyon nehéz helyzetbe került a csapat. A második félidő felzárkózásával majdnem sikerült megmenteni a találkozót, de végül a kihagyott lehetőségek miatt erre nem került sor. Azt is hangsúlyozzák, hogy a 2019-es negyeddöntősnek most nehéz dolga lesz a kvalifikációt illetően.

Az összeállítást figyelve azt láthatjuk, hogy csillagos ötöst kapott a történelmi sikert elérő Dánia. Ötöst pedig a matematikailag is továbbjutó Belgium, a Satou Sabally nélkül is eredményes Németország, a lengyeleket másodszor is legyőző Nagy-Britannia, a bosnyákok ellen csoportrangadót nyerő Oroszország, a veretlenségét megőrző Szlovénia és Svédország.

A teljes összeállítás megtekinthető az alábbiakban:

 

Hirdetés