Hirdetés
Archivum

Az év edzõje is lehet Derek Fisherbõl a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Az egyik legmegosztóbb edzõi kinevezés volt a WNBA-ben Derek Fisheré, aki kifejezetten rosszul sikerült NBA-s idõszak után ülhetett le a Los Angeles Sparks kispadjára. Úgy néz ki, hogy megtalálta a számításait, akár az év edzõjének is megválaszthatják.

 

Fotó: Los Angeles Sparks

 

Derek Fisher a W-Insidr szaklapnak adott hosszabb interjút. Ebbõl sok érdekességet megtudhattunk, hiszen Fisher volt hosszú idõ után az elsõ olyan újonnan érkezõ szakember a ligába, aki nem a szûk, összetartó és zárt nõi kosaras közegbõl került ki. Így igencsak más szemmel látja a világot.

 

Fisher szerint a WNBA sajátossága, hogy a szakembereknek folyamatosan alkalmazkodniuk kell a változó viszonyokhoz. Kezdve onnantól, hogy a felkészülés rajtjánál a keret fele még Európában tartózkodik. Folytatva azzal, hogy az NBA-hez képest jóval szûkebb kerettel dolgoznak. Mindössze 11-12 fõ alkotja az együtteseket és Fisher számára a sokat bírált utazási körülmények is szokatlanok voltak. Kereskedelmi járatokkal utaznak a teljes szezonban, nem külön erre a célra bérelt géppel. Ennek megfelelõen ehhez kell igazítani a szakmai munkát.

 

Edzõi szempontból Fisher elmondta: a fõ gondolat számára az volt, hogy a szakmai stáb egy biztos pont legyen a játékosok életében. “Olyanok szeretnénk lenni a kollégáimmal, akikrõl tudják a játékosok, hogy ha nyernek, ha veszítenek, ha jól játszanak, ha rosszul teljesítenek, akkor is mi ugyanúgy ott leszünk másnap délelõtt az edzésen és bármit megoszthatnak velünk.” – mondta Fisher.

 

 

A beszélgetés során Fisher kiemelte, hogy a nõi kosárlabda számára emberi oldalról nem okozott nagy meglepetést. Nagyon tiszteli a játékosokat, akik remek kosárlabdát mutatnak be a véleménye szerint. Különösen azt is figyelembe véve, hogy egész évben szünet nélkül játszik a többség. “Amikor az NBA-ben látod, hogy valakibõl All-Star játékos lesz, akkor tudod, hogy adott esetben akár 5-6 hónapjuk is van két évad között dolgozni a fizikumon. A nõi játékosoknak ilyen munkára esélyük sincs.” – tette hozzá a Sparks vezetõedzõje.

 

Az interjú végén Fisher elmondta, hogy nagyon élvezi a munkát. Tetszik neki, hogy már a jövõ csapatát is építenie kell és olyan fiatalokkal foglalkozhat, mint Kalani Brown vagy Maria Vadeeva. Nyilván a profi sportban nem lehet hosszabb távon tervezni, de nincs oka elhagyni Los Angeles-t – tette hozzá.

Hirdetés