Hirdetés
Archivum

Az év fiatalja a Villeneuve d’Ascq együttesében pallérozódhat:

:

Hirdetés

Végleg lezárultak Emma Meesseman átigazolása körüli bonyodalmak. A 2011-es év legjobb fiataljának megválasztott belga tehetség a Szpartak Moszkvánál történõ bemutatkozása elõtt két évig a Villeneuve d’Ascq gárdáját erõsíti.

Az idei nyáron a nemzetközi átigazolási piac egyik érdekes kérdése volt, hogy miként alakul a belga tehetség, az U18-as EB legértékesebb játékosának megválasztott Emma Meesseman sorsa. Meesseman mindenképpen szeretett volna elõrébb lépni a Crack Blue Cats alakulatából, ugyanakkor nem akarta félbeszakítani az egyetemi tanulmányait.

Végül a Szpartak Moszkva volt az a sztárcsapatok közül, amelyik hosszú távú – négyéves – szerzõdést kínált és az oroszok ahhoz is hozzájárultak, hogy majd a tanulmányai végeztével csatlakozzon a csapathoz. Meesseman ennek megfelelõen két évet még otthonához közel szerepel. Erre az átmeneti idõszakra pedig a Villeneuve d’Ascq gárdája szerzõdtette.

Ez a franciaországi lehetõség mindenképpen nagy elõrelépés a Crack Blue Cats-hez képest, melynek színeiben a Belga bajnokságban 19.4 pontot, 9.3 lepattanót, az Európa Kupában pedig 14.8 pontot és 8.6 lepattanót átlagolt Meesseman.

Hirdetés