Hirdetés
Archivum

Az év utolsó Euroliga fordulója következik:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön és az év utolsó Euroliga fordulóját rendezik. A Sopron Spanyolországban a Rivas Ecopolis vendége lesz, Gyõrbe a török Kayseri KASI látogat.

A Rivas Ecopolis a B-csoportban három gyõzelemmel és két vereséggel áll. Egy sikerrel a Sopron beérné a spanyol együttest és ezzel teljesen nyílttá tenné a csoportot. A Rivast talán bemutatni sem kell az olvasóinknak. Jose Ignacio Hernandez együttese a korábbi évekhez képest talán kisebb nevekkel áll fel, ellenben rendkívül egységes gárda benyomását kelti. A palánkok alatt Laura Nicholls élete szezonját futja 15.6 pontos és 8.6 lepattanós átlaggal, míg a keret másik erõssége az Eldebrink, Casas, Allison külsõ sor. Közülük a svéd játékos egy sérülésen van túl, ami miatt több mérkõzést kihagyott õsszel.

Mindkét csapat vereség után lép pályára. A Sopron a PEAC otthonában kapott ki, míg a Rivasnak a Spanyol bajnokság 11. helyezettjével gyûlt meg a baja. Igor Polenek együttesének nem jön rosszkor a kisebb szünet. Az elmúlt hetek hosszú idegenbeli túrái érezhetõen megviselték a keretet. Ráadásul Kelly Faris betegsége és Iva Ciglar érkezése, illetve a beépítésével járó feladatok sem tették egyszerûbbé az életet.

A Sopron kalandos úton érkezett meg Madridba. Az eredetileg tervezett Bécs-München-Madrid út meghiúsult, miután a köd miatt Bécsbõl nem tudott felszállni a gép. A közvetlen Bécs-Madrid járattal pedig hajnali 1 órakor érkezett meg a küldöttség. A csomagok eközben elkeveredtek, így kölcsön mezben lép pályára a Sopron.

A Gyõr az esztendõ utolsó mérkõzését játssza. A csapat Vandesloot-tól és a csarnoktól is búcsúzik csütörtök este. Átmenetileg ugyanis ismét a Magvassy-csarnoban szerepel az együttes. Az ellenfél a Kayseri egy kétarcú alakulat, amely ugyan jó nevû légiósokat foglalkoztat, de az Euroligában eddig nem tudta átlépni az árnyékát.

A Wright, Sanders, Little hármas mellett ugyanis az európai mag – ha labdát is kap – rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt. Törökországban magabiztosan meneteltek egészen december elejéig, azóta azonban két vereséget is begyûjtöttek. Egy kisebb hullámvölgy rajzolódik ki a török csapatnál, így amennyiben a három kiemelt húzóember közül akár csak egyet sikerül semlegesíteni, az évad legszorosabb Euroliga mérkõzését játszhatja a Gyõr.

Hirdetés