Hirdetés
Archivum

Az év utolsó fordulóját rendezik Törökországban:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap újabb fordulót rendeznek a Török bajnokságban. Szerdán véget ért az alapszakasz elsõ köre. Nincs már veretlen csapat a mezõnyben, miközben az elsõ négy gárda elszakadni látszik a mezõnytõl.

Szerdán a listavezetõ Galatasaray összességében sima vereséget szenvedett a nagy rivális Fenerbahce otthonában. A javításra azonban már szombaton lehetõség nyílik, amikor Vajda Anna csapatánál az Adana Botas-nál vendégesednek. A mérkõzés favoritja a több problémával küzdõ adanai együttes otthonában egyértelmûen a Galatasaray. Másik törökországi légiósunk Horti Dóra együttese a Canik a Homend Antakya-t fogadja. A két gárda között négy hely van a tabellán, de ez mindössze egy gyõzelemnyi különbséget jelent. Hortiék egy sikerrel akár a 10. hely környékére elõre léphetnének.

A Fenerbahce a Ceyhan Belediye-t fogadja. Ez a párosítás azért érdekes, mert a Ceyhan az elsõ fordulóban le tudta gyõzni a címvédõt. A Fenerbahce azóta még egy vereséget szenvedett a bajnokságban, de a Galata legyõzésével nyílttá tette az alapszakaszt. A Ceyhan pedig – ha szabad így fogalmazni – a helyére került. 6/7-es mutatóval a tabella 7. helyén állnak.

A harmadik euroligás török gárda a Kayseri KASKI a Tarsust látja vendégül. A Tarsus változtatott a keretén a minap: Natasha Lacy váltotta Renee Montgomery-t. Nagy kérdés, hogy a 13. helyrõl Lacy vezérletével el tudnak-e mozdulni. Több van ebben a keretben, az nem kérdés. A bajnokságban három vereséggel negyedik Istanbul Universitesi a Konak vendége lesz, ahol Shenise Johnsonéknak kötelezõ a gyõzelem.

Hogy miért írtuk a bevezetõnkben a mezõny kettészakadásáról? A 10/3-as mutatóval álló Istanbul Universitesi után az ötödik helyezett éppen az az Adana Botas, akik már 6/7-es mutatóval állnak, csakúgy, mint a 6-8. helyezettek.

Hirdetés