Hirdetés
Archivum

Az év utolsó három bajnoki meccsére készülhetünk:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkõzésre kerül sor a hazai élvonal 11. fordulójában. A 2018-as naptári esztendõ utolsó játéknapján a Vasas Akadémia az ELTE-BEAC Újbudát, a PEAC-Pécs az NKE-Csatát látja vendégül, míg a CMB Cargo UNI Gyõr a PINKK Pécs 424 gárdáját fogadja.

A játéknap rangadóján 18 órától a Vasas Akadémia és az ELTE-BEAC Újbudát látja vendégül. A fõvárosi presztízsrangadónak a Magyar Kupa nyolcas döntõjében való szereplés szempontjából is nagy a tétje. A házigazda Vasas a válogatott szünet óta két gyõzelmet és három vereséget jegyzett. Hiányos összeállításban is jobbnak bizonyult két közvetlen riválisánál (Cegléd, PINKK), de legalább ilyen büszkék lehetnek a csapatnál a Sopron megszorongatására. A DVTK és a ZTE ellen nem jött ki a lépés, mindkét alkalommal dekoncentráltságra panaszkodott Földi Attila. Egy biztos, hogy a közvetlen riválisok ellen ilyen problémák nem mutatkoztak és a statisztikák alapján eddig a mezõny utolsó harmadát alkotó csoportból a Vasas produkálta a legjobb számokat. A szervezett védekezés mellett az utóbbi hat mérkõzésébõl négy alkalommal a 70 szerzett pontot is átlépték. A jó egyéni teljesítményeken túl a lepattanózás és az eladott labdák alacsony száma is kiemelést érdemel. A BEAC a ceglédi siker után a ZTE és a Sopron ellen nem tudott szorosabb eredményt kialakítani. Balogh Judit együttesét is sérülések tizedelik, ami miatt sokszor nem tud a BEAC ideális szerkezetben játszani. Ennek köszönhetõ, hogy az élcsapatoktól rendre 80-90 pont felett kapott. Ugyanakkor közvetlen riválisokkal a BEAC is versenyképesnek bizonyult. Ilyenkor a sikeres távoli dobások, Laklóth Anna vagy Papp Klaudia ponterõs villanásai megmutatták a BEAC erejét. Érdekes rangadó lesz.

Szintén megjósolhatatlan a két azonos mutatóval álló együttes, a PEAC-Pécs és az NKE-Csata mérkõzésének a végkimenetele. Mindkét gárdának óriási szüksége lenne a sikerre, hogy tartsa a lépést az élbollyal és egyben õrizze kisebb elõnyét a mezõny második felét alkotó masszív csoporttal szemben. A PEAC a Soprontól és a Gyõrtõl elszenvedett veresége után fontos gyõzelmet aratott Kozármislenyben. Ezzel stabilizálta pozícióját. A Csatának két üldözõje (MTK, PINKK) legyõzése után Gyõrben nem jött ki a lépés. Talán az eddigi legrosszabbul sikerült élvonalbeli meccse volt ez a csapatnak. Elsõsorban védekezésben akadtak kihagyások, a Sopront leszámítva eddig ugyanis egyetlen riválistól sem kapott 90 pont felett a Csata. A PEAC-nál pedig éppen fordított volt a helyzet. A PINKK ellen – különösen a második félidõben – éppen a védekezés állt össze igazán, miután 20 perc alatt 22 ponton tartotta riválisát. Nem csak a gyõzelem/vereség mutató, de a statisztikák is nagyon hasonlóak a két együttesnél. Mindkét gárda jól dob távolról, a PEAC 6.1, a Csata 8.1 triplát értékesít átlagban a meccsein. Emellett a mozgékony magas játékosai révén hatékony a palánk alatt mindkét alakulat. Óriási kérdés lesz, hogy melyik fél akarata érvényesül.

A CMB Cargo UNI Gyõr és a PINKK Pécsi 424 összecsapása lehet a játéknap legsimább meccse. A Gyõr az utóbbi idõben rendezni látszik a sorait. Bár az Európa Kupában nem jött össze a továbbjutás, de a bajnokságban a legutóbbi három meccsüket megnyerték Milos Pavlovic tanítványai. A két közvetlenül elõtte álló riválisát, a PEAC és az NKE-Csata gárdáját verte a két utolsó meccsén a gyõri együttes. Mindkét találkozón a meghatározó játékosoktól ponterõs támadójátékot láthattunk. Emellett szembetûnõ a gyõriek feljavulása a lepattanók terén és az eladott labdák száma is csökkent. Ez már az a teljesítmény, amire a szezon elõtt számítani lehetett. A PINKK Ruzica Dzankic érkezése ellenére nem tudta fokozni versenyképességét. Ebben a sérülések is hátráltatják, amik jobban rávilágítanak a szerkezetbeli hiányosságokra. Bár a meccsein rendre visszaküzdötte magát Laczka Miklós együttese, ezzel azonban csak ideig-óráig lehet ellensúlyozni a magas posztokon mutatkozó hátrányt és a külsõ sorból kiesõ pontokat.

Hirdetés