Hirdetés
Utánpótlás

Az év végére elkészül a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnoka Kecskeméten:

:

Hirdetés

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatai keretében Kecskeméten eddig öt iskola tornacsarnoka újult meg, 1997-ben elkészült a régi uszoda átépítésével a Mercedes-Benz Sport Akadémia épülete, kültéri pályák épültek, majd az év végére elkészül a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnoka – adta hírül a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia Facebook oldala.

Csütörtökön megtekintette az épületet Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabda Szövetség főtitkára is. A beruházást Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia vezetője mutatta be a megjelent vendégeknek.

Elmondta, hogy a Mercedes-Benz Sport Akadémia átadásakor, 2017 nyarán fogalmazódott meg a terv, hogy a Bányai sportcsarnoka legyen a következő sportberuházás Kecskeméten. Az ötletet követte a 2018 áprilisában beadott pályázat, amelyet támogatott a Magyar Kosárlabda Szövetség, valamint Kecskeméti Megyei Jogú Város is. Az önkormányzat a pályázat 30 százalékos önerejét biztosította, de szülők, helyi cégvezetők és támogatók is összefogtak a siker érdekében.

A pályázati összeg 430 millió forint volt, amelyből egy 841 négyzetméter alapterületű, 661 négyzetméter sportpadló felülettel, 2 öltözővel, 2 szertárral és egyéb helyiségekkel rendelkező sportcsarnok épül. A csarnok a szabvány méretű kosárlabdapálya mellett röplabda pályának is helyt ad.

Az Akadémia vezetője emlékeztetett arra, hogy a kosárlabda akadémia sportfejlesztési pályázatai lehetőséget biztosítanak az infrastruktúra fejlesztésére, az Akadémia pedig ezeknél mindig egy elvet követ: hogy a kosárlabdázók sportolási körülményeivel együtt a diákok, a kecskeméti fiatalok sportolási minősége is javuljon és együttesen élvezzék a fejlesztések hatásait. A legfontosabbak azok diákok, azok a sportolók, akik élettel töltik meg a sportlétesítményeket a testnevelés órák, az edzések és a mérkőzések, versenyek alkalmával.

Bodnár Péter beszédében hangsúlyozta: a kosárlabda sportágban a tervezett beruházások ütemezetten megvalósulnak. Hozzátette: az utánpótlás sport és az iskolai sport jelene és közeljövője azon múlik, hogy ki hogyan tud hozzájutni a megfelelő infrastruktúrához. Reményét fejezte ki, hogy néhány hónap múlva az átadáson, kosárlabdázó és egyáltalán a sportot szerető gyerekekkel lesz tele a sportcsarnok.

Dr. Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója hangsúlyozta: az elmúlt 30 év legjelentősebb beruházása épül, amelyért köszönet illeti a Kosárlabda Akadémiát és a város önkormányzatát.

Galéria:

Fotó: Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés