Hirdetés
Archivum

Az EYOF döntõben Franciaország lesz a rivális:

:

Hirdetés

Szombaton magyar idõ szerint 9 óra 15 perctõl Franciaországgal vív döntõt a magyar válogatott Bakuban az EYOF leány kosárlabda tornáján.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

ÉLÕKÉPES KÖZVETÍTÉS ITT

Válogatottunk emlékezetes küzdelemben remek teljesítménnyel verte Oroszországot az elõdöntõben. A 67-64-es gyõzelmen túl annak körülményei is extrák. A sérültek nélkül, szûkös rotációval a negyedik negyedben 20 pontos hátrányból fordító rivális ellen sikerült értékes gyõzelmet aratni. az oroszok ellen megnyertük a lepattanócsatát, a duplákat közel 50%-al dobtuk, a 16 szerzett labda és a 14 gólpassz is kiemelést érdemel. Ahogy az is, hogy ellenfelünket 23 eladott labdába kényszerítettük bele és kizártuk palánk alól és festékbõl mindössze 14 orosz pont született.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

Franciaország ellen ismét más erények kerülhetnek elõtérbe. Riválisunk hozzánk hasonlóan 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel került a fináléba. Õk a csoportkörben Oroszországtól kaptak ki. A franciák a rájuk jól jellemzõ stílust igyekeznek megvalósítani az EYOF-on. Atletikus, gyors kosárlabda jellemzi a csapatukat. Nagyon erõsek a palánk alatt, a csehek ellen 47 lepattanójuk volt, abból 21 támadó. Meccsenként átlagban több, mint öt triplát értékesítenek, az elõdöntõben a csehek ellen például nyolcat értek el. Az ellenfeleiket 23 eladott labdába kényszerítik bele és mindössze 8.5 támadó-lepattanót engedélyeznek riválisaiknak.

Fotó: MOB

Fotó: MOB

Az oroszok elleni extra elsõ félidõre, a csapategységre, a küzdõszellemre alapozva megszorongathatja riválisát csapatunk. Áprilisban Franciaországban egy másik összetételû válogatottal nagyon jó meccset vívtunk. Ezúttal ellenfelünknél Rouma Sara személyében egy 12 pontot átlagoló centert és Lacan Laila révén egy 10.8 pontos irányítót érdemes kiemelni. 181 cm-es átlagmagasságával Franciaország a leány torna egyik legmagasabb gárdája. Kulcsfontosságú lesz, hogy palánk alatt és keménységben sikerül-e felvenni a versenyt. Ha ez jó védekezéssel párosul, kifejezetten szoros, harcias döntõt vívhatunk. Hajrá lányok!

Fotó: MOB

Fotó: MOB

Statisztika

Hirdetés