Hirdetés
Európa

A FIBA ​​megszüntette a kosárlabda versenyrendszer általános felfüggesztését:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megszünteti a kosárlabda versenyrendszer általános felfüggesztését.

Mint ismert, a világjárvány berobbanását követően a FIBA március 13-án függesztette fel a nemzetközi kosárlabda versenyrendszert. A szervezet közleménye szerint a FIBA ​​események (5:5 kosárlabda és 3×3 kosárlabda) újraindítása az FIBA ​​Végrehajtó Bizottsága által áprilisban elfogadott módosított naptáron, valamint a kontinentális / szubkontinentális ifjúsági és klubversenyek naptárán alapul.

A FIBA orvosi bizottsága elemezte a már elindult professzionális bajnokságok bevált gyakorlatait és ezek alapján összeállította a biztonsági protokollokat. Tette ezt annak érdekében, hogy a nemzeti szövetségeknek és a ligáknak segítséget nyújtsanak versenyeik visszatérésében a következő hónapokban – fogalmaz a közleményében a világszervezet, mely ezt megelőzően május végén már összeállított egy iránymutatóul szolgáló dokumentumot a sportág újraindításának segítésére.

A kommünikéjében a FIBA hangsúlyozza, hogy ​​napi rendszerességgel követi a COVID-19 járvány helyzetét, és rendszeres tájékoztatást ígér az égisze alá tartozó eseményekről. Kiemelik, hogy a hatósági döntések betartása és a FIBA ​​szabályainak, irányelveinek követése biztosíthatja a játékosok, az edzők és a szurkolók egészségét, biztonságát.

Hirdetés