Hirdetés
Archivum

Az FTC nyerte az Országos Junior Bajnokságot:

:

Hirdetés

Csütörtöktõl rendezték négy napon keresztül Sopronban a nõi kosárlabda Országos Junior Bajnokság döntõjét. A nyolc csapatot részvételével zajló torna fináléjában két fõvárosi gárda csapott össze és az FTC 33 ponttal gyõzte le a BSE alakulatát. A harmadik helyezett a Soproni Darazsak, a negyedik a PVSK Pécs 2010 lett.

Csütörtökön két négyes csoportban kezdõdtek az OJB döntõ küzdelmei. A fehér csoportban a Sopron, az FTC, a Baja és a Vasas gárdája mérte össze erejét. Itt a házigazda soproniak veretlenül zárták a csoportkört, míg mögöttük három együttes is 1 gyõzelemmel és 2 vereséggel rendelkezett. A hármas körbeverésbõl végül az FTC jött ki gyõztesként, így a házigazdák mellett õk készülhettek az elõdöntõre.

A piros csoportban a Pécs, a BSE, a Debrecen és Cegléd csapott össze. Itt az utolsó körre egyértelmûen kirajzolódtak az erõviszonyok. A két veretlen a Pécs és a BSE játszotta a csoportdöntõt, ahol végül a baranyaiak 24 pontos gyõzelmet arattak.

Az elõdöntõben a csoportok keresztbe játszottak, a két csoportgyõztes a másodikakkal mérkõzött, azaz a Pécs az FTC, a Sopron a BSE alakulatával találkozott. A döntõbe kerülésért a együttesek kiélezett csatát vívtak. A BSE 4 ponttal verte a Sopront. A fõvárosiak az elsõ negyedben jelentõs elõnyre tettek szert, mely az egész találkozó alaphangját megadta. Végül szoros végjátékban a pontosabb csapat gyõzött.

A Pécs-FTC ütközet is hasonló izgalmakat hozott. Itt a negyedik negyedben 7 pontos hátrányból jöttek vissza a fõvárosiak és végül hosszabbításra került sor. A ráadásban a kevesebbet rotáló pécsiek lendülete megtört, így FTC-BSE döntõt jegyezhettünk fel.
 

A torna elsõ négy helyérõl dönteni hivatott helyosztókra maradtak a legkevesebb izgalmak. A bronzmérkõzésen a házigazdák 14 ponttal verték a pécsieket, míg a fináléban az FTC átgázolt ellenfelén és 33 pontos gyõzelmet aratva megérdemelten ünnepelhették a bajnoki címet.

Eredmények

Döntõ
BSE – FTC 38-71 (13-16, 5-14, 8-21, 12-20)


3. helyért

Soproni Darazsak – PVSK Pécs 2010 74-60 (23-21, 13-15, 22-10, 16-14)

Végeredmény
1. FTC
2. BSE
3. Soproni Darazsak
4. PVSK Pécs 2010
5. Vasas-Csata
6. Baja NKK/A
7. Ceglédi EKK
8. Debreceni SC-SI

Különdíjak
– All star: Miháczi Diána (BSE) , Szabó Fanni (Soproni Darazsak), Vukov SZonja (BSE), Licskai Zsófia (Soproni Darazsak), Szamosi Amadea (PVSK Pécs 2010)
– A Torna Legértékesebb Játékosa (MVP): Pap Regina (Ceglédi EKK)
– A Torna Legtöbb Pontot Dobó Játékosa: Pap Regina (Ceglédi EKK)
– A Torna Legjobb Védõ Játékosa: Csutorás Fanni (PVSK Pécs 2010)
– A Torna Legjobb Lepattanózó Játékosa: Pap Regina (Ceglédi EKK)
– A Torna Legjobb Soproni Játékosa: Doncsecs Kitti (Soproni Darazsak)
A Döntõ Legértékesebb Játékosa (MVP): Millner Dalma (FTC)
A Bronz mérkõzés Legértékesebb Játékosa (MVP): Licskai Zsófia (Soproni Darazsak)
– Csapatok legjobbjai: Gaszner Anna (Debreceni SC-SI), Józan Ágota (Ceglédi EKK), Barta Brigitta (Vasas-Csata), Gorjanácz Ágnes (Baja NKK/A), Czirják Noémi (PVSK Pécs 2010), Szabó Fanni (Soproni Darazsak), Karlóczai Julianna (BSE), Millner Dalma (FTC)

forrás: http://www.wb-sopron.com/ojb-2011/

Hirdetés