Hirdetés
Magyarország

Az idei év utolsó Euroliga mérkőzését játssza az Atomerőmű KSC Szekszárd – Zseljko Djokics értékel:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Kedden 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a cseh ZVVZ USK Prága csapatát fogadja az Euroliga 10. fordulójában. Zseljko Djokicsot, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzőjét kérdeztük a legutóbbi, BKG-PRIMA Szigetszentmiklós elleni bajnoki mérkőzés tapasztalatairól, illetve az Euroliga találkozóval kapcsolatos várakozásairól.

December 21., kedd 
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – ZVVZ USK Prága
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok

Szombaton a magyar bajnokság 12. fordulójában, a továbbra is Dana Evans és Nikolina Milics nélkül játszó Szekszárd, 60-89-es győzelmet aratott az élvonal újonca, a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós csapata ellen.

“Ahogy arról már a találkozó utáni nyilatkozatomban is említést tettem, egy jó mérkőzést játszottunk, jó ritmusban. A megbeszélésen elhangzott taktikai utasításokat a csapat betartotta, – főleg az első félidőben – régóta nem játszottunk ilyen jól. Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon koncentráltak. Mint a mi esetünkben az Euroligában, ezen a találkozón is meglátszódott a szintbeli különbség, ezzel együtt azt gondolom, hogy a BKG megérdemelten szerepelhet az élvonalban – hiszen tisztességes erőket képviselnek. Nagyon szép csarnokban játszottunk ellenük egy hangulatos meccset.

Amilyen kemény védekezést kapunk nemzetközi szinten, azt próbáljuk itt, a magyar bajnokságban szereplő csapatok ellen is kamatoztatni. Erre a találkozóra sem volt sok időnk felkészülni, de ennek ellenére azt gondolom, hogy taktikailag uraltuk a mérkőzést és extrán játszottunk.

Reálisan nézve több U20-as játékosom volt, mint a hazai csapatnak. Azonban örülök, hogy sok játék percet tudtam nekik adni, hiszen megérdemelték – illetve meg is hálálták. Ezen a mérkőzésen is látszódott, hogy nagyon szépen fejlődnek ezek a fiatal játékosok, aminek kifejezetten örülök, hiszen ők a jövő. Próbáltuk részben az egészséges kulcsjátékosainkat is pihentetni, hiszen a következő – ráadásul Euroliga – meccsünket rögtön kedden játszuk hazai pályán, a Prága csapat ellen. Az utolsó két hétben szinte csak mérkőzéseket játszunk – alig edzünk – és nagyon fontos, hogy további sérülések nélkül tudjuk befejezni ezt az évet.” – értékelte csapata teljesítményét Zseljko Djokics vezetőedző.

Fotó: FIBA.Basketball

A visszavágó sorozat harmadik mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd ezúttal a ZVVZ USK Prága csapatát fogadja, akik ellen legutóbb 83-56-os vereséget szenvedtek.

“A továbbiakban is hiányolni fogunk két kulcs játékost, illetve pluszban Sara Krnjic is megbetegedett, ami szintén megnehezíti a helyzetünket, főleg center poszton. Hétfőn tartottunk egy edzést, ami közel sem elég a maximális felkészülésre, ugyanis azt gondolom, hogy a Prága egy Euroliga Final4 szintű csapat – akik potenciálisan akár döntőt is játszhatnak idén.

Nem lesz egyszerű dolgunk. Ez a cseh együttes egy nagyon gyors, főként tranzíciókra épülő játékot játszik, amiből pontjaiknak majdnem 60%-át dobják. A kulcs az lesz, hogy ezt hogyan fogjuk tudni kontrollálni. Nehéz lesz, főleg a négyes poszton játszó játékosuk Alyssa Thomas miatt, – aki legtöbb esetben gyorsabb, mint egy külső posztos játékos – aki szokta javarészt ezeket a támadásokat indítani.

Reálisan nézve a találkozót, a két csapat nem egy kategóriába tartozik, de ezzel együtt mi minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk a hazai közönségünk előtt. Az elsődleges cél, hogy magunkból kihozzuk a maximumot.” – beszélt várakozásairól a szekszárdi szakember, majd arra is kitért, hogy miként fognak telni az ünnepek csapata számára.

“A Prága mérkőzés után öt nap szünetet fognak kapni a lányok, amit maximálisan kiérdemeltek! Ahogy azt már említettem, az utolsó egy hónapban szinte csak meccseket játszottunk, a csapatból pedig mindenki szívét-lelkét kitette a pályára ezalatt a periódus alatt. Nem könnyű ezt a ritmust tartani, főleg nem olyan rövid rotációval, ami most nekünk van. Tehát kelleni fog ez az öt nap kikapcsolódás Karácsonykor, ami után újult erővel fogunk tudni tovább készülni a soron következő mérkőzésekre – ami a Vasas Akadémia elleni magyar bajnoki lesz 29-én.”

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés