Hirdetés
Archivum

Az IDK Gipuzkoa és az UNI Ferrol elõnyben a spanyol negyeddöntõkben:

:

Hirdetés

Spanyolországban csütörtökön rendezték az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõk elsõ mérkõzéseit. Az IDK Gipuzkoa és az UNI Ferrol került elõnybe.

Spanyolországban hat csapattal rendezik a rájátszást. Az alapszakasz elsõ két helyezettje, a Salamanca és a Girona kiemeltként az elõdöntõben kapcsolódik be a küzdelmekbe. Az alapszakasz tabelláját nézve a harmadik a hatodikkal, míg a negyedik az ötödik csatázik a négy közé kerülésért.

A Salamanca ágán az UNI Ferrol 75-57-re legyõzte a Gernika Bizkaia csapatát. A két gárda között már az elsõ negyed végére 10 pontos különbség alakult ki. Az UNI Ferrol végig kézben tartotta az irányítást. A harmadik szakasz hajrájában 20 egység volt az elõnye. A gyõztes gárdában Jamie Weisner és Alexis Prince 19-19 ponttal lett a legeredményesebb.

A Girona ágán az IDK Gipuzkoa idegenben szerzett elõnyt, miután 55-51-re verte a Mann Filter Zaragozát. A két csapat egy félidõn át fej-fej mellett haladt, majd a harmadik negyedben 35-35 után egy 11-2-es futással lépett el riválisától az IDK Gipuzkoa. A mérkõzés hajrájában a zaragozai gárda 3 egységre felkapaszkodott, de fordítani nem tudott. Az IDK Gipuzkoa legeredményesebbje a 19 pontos Lyndra Weaver volt.

A negyeddöntõ párharcok második mérkõzéseit vasárnap rendezik az alacsonyabban rangsorolt gárdák otthonában.

Eredmény

UNI Ferrol – Gernika Bizkaia 75-57 (25-15, 16-14, 20-13, 14-15)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az UNI Ferrol javára.

Mann Filter Zaragoza – IDK Gipuzkoa 51:55 (13-13, 14-13, 10-20, 14-9)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az IDK Gipuzkoa javára.

Hirdetés