Hirdetés
Archivum

Az ifjú sztárcenter csapata Ausztrália csúcsán:

:

Hirdetés

Az Ausztrál Nõi Kosárlabda Liga (WNBL) vasárnapi melbourne-i nagydöntõjében a Bulleen Boomers 103-78 arányban ütötte ki a Canberra Capitals-t és ezzel fennállása során elsõ bajnoki címét ünnepelhette.

Vasárnap Melbourne-ben a The Cage névre hallgató arénában telt ház elõtt rendezték az Ausztrál Nõi Kosárlabda Liga (WNBL) nagydöntõjét, melyben a sorozat legeredményesebb csapata a Canberra Capitals és az elsõ gyõzelmére készülõ Bulleen Boomers mérte össze erejét. A Bulleen gárdája az idei évadban több szempontból is középpontba került, kiemelkedõ teljesítményük mellett ugyanis ebben az együttesben bontogatja szárnyait a nõi szakág egyik legnagyobb tehetsége és feltörekvõ sztárja, a 203cm magas Elizabeth Cambage.

A találkozó meglepõen hamar eldõlt, miután a Bulleen Boomers játékosai szabályosan triplaesõt zúdítottak a riválisukra. Már az elsõ negyed után 29-15 állt az eredményjelzõn. A Canberra Capitals-nál hiába jutott a veterán Suzy Batkovic 28 pontig, a csapata nem tudta még megszorongatni sem ellenfelét. A szünetben 56-36-nál már 20 pontos differenciát jegyezhettünk fel. Az elképesztõ hatékonysággal támadó Bulleen a harmadik negyedben 30 pont fölé növelte az elõnyét, a vége pedig 103-78 lett.

A döntõ legértékesebb játékosának (MVP) a Bulleen Boomers legeredményesebbjét, a 27 pontig jutó Sharin Milner-t választották.

A találkozón Cambage 17 ponttal és 5 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl, majd a lefújás után az egyik televíziós társaságnak nyilatkozva bejelentette, amire számítani lehetett, hogy a nyáron kipróbálja magát a WNBA-ben.

Eredmény

Bulleen Boomers – Canberra Capitals 103-78
 

Bulleen Boomers: Sharin Milner 27, Elyse Penaluna 18, Liz Cambage 17
Canberra Capitals: Suzy Batkovic 28, Michelle Cosier 19, Carly Wilson 11

Hirdetés