Hirdetés
Archivum

Az Indiana Fever ellen készül a Mercury, Turner félpályás triplája edzésen:

:

Hirdetés

Vasárnap magyar idõ szerint 22 órától a Phoenix Mercury Yvonne Turnerrel a soraiban az Indiana Fever otthonában lép pályára. A Mercury szombaton délután már Indianapolisban edzett, ahol a félpályás dobások során Yvonne Turner is betalált.

Természetesen a fenti felvétel csak egy apró szegmensét mutatja a phoenix-i alakulat edzésének. Legutóbbi mérkõzésén a Phoenix Mercury 58-56-ra alulmaradt a Minnesota Lynx otthonában és az így egy nagyon tanulságos estének bizonyult. Vélheteõen volt mondandója bõven a szakmai stábjuknak. A csapatuk ugyanis megszenvedett a Lynx szigorú védekezése ellen, de 16 pontos hátrányból felálltak és DeWanna Bonner-nek nyílt esélye egy dobásra a végén még a gyõzelemhez is. Ezzel nem tudtak élni. Olyan szempontból (is) érdekes mérkõzést láthattunk, hogy a Lynx teljesen kizárta a játékból Brittney Griner-t, akinek 32 perc alatt összesen három mezõnykísérlete volt. Csúnyán elveszítették a lepattanócsatát. Ugyan a 25 egységig jutó Bonner átvette a pontgyáros szerepét, de a külsõ sornak sem ment igazán. A 26 triplakísérletükbõl 6 lett sikeres. Yvonne Turner pedig 25 és fél perc alatt 4 ponttal, 3 lepattanóval, 3 eladott labdával zárt.

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

A klubnál edzõdõ fiatalok ismét kevés lehetõséget kaptak és igazából nem is ment nekik. “Kiváló újoncok dolgoznak a klubnál, de ez még mindig magas színvonal, amihez nem vagyunk hozzászokva. Lassan kezdünk belejönni. Minden erõnkre szükségünk lesz, amikor három meccset játszunk hat nap alatt.” – mondta Sophie Cunningham, utalva arra, hogy a vasárnapi indianapolis-i fellépés után kedden Chicagóban lép pályára a Mercury, majd pénteken a Los Angeles Sparks-ot fogadják. Az szemmel látható, hogy Diana Taurasi zsenije nagyon hiányzik olyan meccseken, mint például a Lynx otthonában, amikor a palánk alatt elveszítik a dominanciát és nem jönnek a tripláik. Ez a két nagy fegyvere Sandy Brondello tanítványainak. Elsõsorban ilyenkor érezni, hogy mennyit jelent, ha van egy olyan váratlan húzásokra képes extraklasszis, aki akár egy villanással segítheti elmozdulni a gödörbõl.

Ezt a szerepet igyekezett átvenni DeWanna Bonner. “Sokszor kaptam meg bent a labdát, de az elsõ dobások még kimaradtak. Amikor megtaláltam a folyosót, onnantól az önbizalmam is megnõtt. Lett esélyünk a gyõzelemre, de nagy tanulság, hogy egy ilyen kiváló csapat ellen, amit egy kiemelkedõ edzõ készít fel, nem áshatjuk magunkat ennyire mély gödörbe.” – fogalmazott a négyes posztról 25 pontot jegyzõ magas játékos. Vasárnap sem lesz könnyû dolga a Mercury-nak. Az Indiana Fever a következõ elenfelük, akik pénteken remek játékkal verték a Dallas Wings-t. A tavalyi szenvedés után szépen összeállt a csapatuk. Jól keveredik idén a rutin, amit többek Candice Dupree is képvisel és az éhes, feltörekvõ játékosok Natalie Achonwa, Kelsey Mitchell motivált teljesítménye. Sokat javult a festékben a Fever és lényegesen kevesebb az eladott labdájuk, mint 2018-ban.

Hirdetés