Hirdetés
Archivum

Az Indiana Fever és Tamika Cathchings felért a csúcsra:

:

Hirdetés

Az Indiana Fever a WNBA bajnoka! A negyedik mérkõzést a Fever végig kézben tartotta és 87-78-ra diadalmaskodtak. A döntõ legértékesebb játékosa (MVP) Tamika Cathchings lett, aki mindent megnyert már pályafutása során, de a WNBA-ben eddig még nem ért fel a csúcsra.

Indianapolisban mindenki 2009 októberét emlegette. Akkor a Fever a nagydöntõben 2-1-re vezetett a Phoenix Mercury ellen és hazai pályán bajnokavatásra készültek, amikor a Mercury nyerni tudott, majd az ötödik mérkõzést már hozta otthon. Ezúttal nem akarta elrontani az esélyét a Fever, nagyon jól kezdtek és 7 perc játék után már 21-12-re vezettek. Az elsõ negyed végén 25-18-as állást regisztrálhattunk.

A második etapban a Minnesota igyekezett felzárkózni és háromszor is egyenlíteni tudtak, de a vezetést képtelenek voltak átvenni. A félidõt egy 7-2-es futással zárta a Fever és így a szünetben 47-42-re vezettek. A Lynx játéka nem állt össze, egyedül Whalen 14 pontjának köszönhették, hogy látótávolságban maradtak. Cheryl Reeve edzõnõ megint megpróbálta egy technikaival felrázni a csapatát, de most ez sem segített. A mérkõzés és az egész döntõ nagy csalódása Seimone Augustus dobóteljesítménye. A tavalyi döntõ MVP-je a negyedik mérkõzésen az elsõ negyedben 13 mezõnykísérletébõl kettõt értékesített, míg a mérkõzés végére ugyanez az adata 21-bõl 3 volt.

A harmadik etap elején a Fever egy 9-4-es szakaszt produkált, amivel 56-46-ra léptek el. A Minnesota Maya Moore vezérletével 56-54-re felzárkózott. Ekkor a Fever szakmai stábja idõt kért és bár egyenlíteni tudott a Lynx, de Cathchings triplájával és Jessica Davenport duplájával a harmadik szakasz végén 5 pontos differenciát regisztrálhattunk. A 63-58-ról induló negyedik negyedben a Lynx 70-67-re zárkózott fel. Ezt követõen azonban Shavonte Zellous triplájával már 75-67-es elõnyben volt a Fever.

Az utolsó 5 percben 5 pontnál közelebb nem került a Lynx. Az Indiana Fever 87-78-as sikerével megnyerte a negyedik mérkõzést és ezzel a döntõt összesítésben 3-1-re húzták be. Az utolsó 3 másodpercben a súlyos bokasérüléssel bajlódó Katie Douglas is pályára lépett, hogy a 15 ezres publikum vastapssal köszönthesse. Catchings és Douglas az egész évet tekintve kiemelkedõ teljesítménnyel vezette csúcsra a Fevert.

Eredmény

Indiana Fever – Minnesota Lynx 87-78 (25-18, 22-24, 16-16, 24-20)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-1 az Indiana Fever javára.

Hirdetés