Hirdetés
USA

Az Ivy League Konferencia döntése előrevetítheti az egyetemi szezon csúszását:

:

Hirdetés

Miközben szerdán kilenc napon belül ötödször dőlt meg a napi regisztrált új koronavírusos esetek számának a rekordja az Egyesült Államokban, az egyetemi sportélet újraindulásának körülményeiről is egyre aktívabb párbeszéd zajlik. Ebben fordulópontot hozhat az Ivy League Konferencia döntése. Bejelentették, hogy a konferencia égisze alatt 2021. január 1-ig biztosan nem lesznek kosárlabda mérkőzések.

Az Ivy League Konferenciába tartozó egyetemek képviselői úgy határoztak, hogy az őszi sportszezont, melybe többek között az amerikaifutball-idény is tartozik törlik, a télik sportokat, ahova például a kosárlabdát is sorolják, január 1-ig biztosan nem kezdik el.

A döntés a Yale, a Princeton, a Penn, a Harvard, a Dartmouth, a Cornell, a Columbia és a Brown szakmai programjait érintheti. A tanulók használhatják az intézmények edzőközpontjait, egyéni vagy kiscsoportos edzéseken részt vehetnek.

Az Ivy League döntése önmagában a női kosárlabda szezont nem írja teljesen felül, de előremutató lehet. A hivatalos közlemény azt írja, nem látják biztosítottnak, hogy megfelelő környezetet tudnak teremteni a sportszezon beindításához. Márciusban az Ivy League volt az első, ahol a kosárlabda küzdelmeket leállították. Ők már március 10-én törölték az eseményeiket.

Hirdetés