Hirdetés
Európa

Az Izmit lehet a harmadik török Euroliga csapat:

:

Hirdetés

Kezd formálódni a női kosárlabda Euroliga mezőnye. Törökországból a tabella első két helyezettje, a Fenerbahce és a Galatasaray mellett az İzmit Belediyespor lehet a harmadik induló.

Az İzmit Belediyespor elnöke Uğur Koştur az Anadolu hírügynökségnek arról beszélt, hogy a Török Kosárlabda Szövetség (TBF) irányába hivatalos formában jelezték: részt vennének az Euroliga következő kiírásában. “Amennyiben a Fenerbahçe Öznur Kablo és a Galatasaray indulnak, úgy selejtező várhat ránk. Ha valamelyikük nem vállalja, akkor közvetlenül a főtáblán indulhatnánk.” – nyilatkozta a sportvezető.

Az Euroliga selejtező garantált nemzetközi szereplést biztosít a csapatoknak. Amennyiben egy gárda elveszíti a párharcot, úgy az Európa Kupa főtábláján folytatja. Az Izmit számára fontos a nemzetközi szereplés, mivel szeretnének előrébb lépni. Olyan játékosokat szerződtettek, mint Erica Wheeler, Egle Siksniute, Milica Jovanovic és Ariel Atkins.

Törökországban gyakran tűnnek fel nagy terveket szövögető csapatok, amelyek aztán rövid úton el is vesznek süllyesztőben. Uğur Koştur a nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy hosszú távon szeretnének megmaradni az elitben. Az első nagy sikerüket március elején érték el, amikor bejutottak a Török Kupa fináléjába.

Fotó: TBF

Hirdetés