Hirdetés
Magyarország

Az MBA Moszkva ellen folytatja az Euroligában a Szekszárd:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A kisebb téli szünet után január 12-én folytatódik a női kosárlabda Euroliga. A 11. fordulóban az MBA Moszkvát fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd. A mérkőzés előtt Szabó Noémit, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatóját kérdeztük.

Január 12., szerda
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – MBA Moszkva
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Andrada Csender (Románia), Maria Ignatiou (Ciprus), Yasmina Alcaraz Moreno (Spanyolország) És Dragutin Ilic (Szerbia).

Győzelemmel hangolt az Euroliga folytatására az Atomerőmű KSC Szekszárd. Vasárnap a Ludovika-FCSM Csata otthonában mindössze kilenc bevethető játékossal 73-55-ös sikert arattak a szekszárdiak.

“Három meghatározó légiósunk hiányzott, Nikolina Milics és Dana Evans mellett Cyesha Goree sem léphetett pályára. Nem jó előjelekkel utaztunk és ez adott némi fejtörésre okot, még akkor is, ha az ellenfelünk is bajlódik hasonló dolgokkal. Nem kezdtük jól a találkozót, de jellemző ránk, hogy a harmadik negyedben robbantunk vagy legalábbis egy sokkal magabiztosabb védekezéssel és ebből egy stabil támadójátékkal rukkolunk elő. Szeretném dicsérni Sara Krnjicset, aki 20 pontja mellett leszedett 7 lepattanót és 27 IBM pontot ért el. Szívem szerint én mindenkit nagybetűvel írtam volna, aki pályára lépett. Amit mutatnak, egy hősies küzdelem jó pár hete, gyakorlatilag amióta nem számíthatunk Nikolina Milicsre, aki egy alappillére lenne az együttesnek. Utána ráadásul az új igazolásunk, Dana Evans is kidőlt krónikus problémája miatt. Ezt elviselni, sőt helytállni és most zsinórban négy mérkőzést megnyerni, egy nagyszerű sportemberi teljesítménynek tartok. Büszke vagyok a csapatunkra!” – hangsúlyozta Szabó Noémi.

A Csata ellen szembetűnő volt, hogy sebességben, határozottságban látványosan riválisa fölé nőtt a Szekszárd.

“Jó látni, hogy egyre karakteresebbek a játékosaink. Én ezt abszolút az Euroligában megszerzett tapasztalatoknak tudom be.” – mondta felvetésünkre Szabó Noémi. “Nyilván szomorkodunk, hogy nem nyerünk meccseket az Euroligában, de az, hogy a magyar bajnokságban olyan körülmények között, hogy meghatározó légiósaink hiányoznak, hogy klasszikus csereirányítónk nincsen, helytállunk, egyértelműen mutatja a csapat erejét. Ehhez pedig hozzájön, amit mindig kiemelek, hogy a hosszú évek szisztematikus munkája is egyértelműen látszódik.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

December 29. és január 9. között négy bajnokit nyert a Szekszárd. Ez a karácsonyi utáni rövid, de kifejezetten intenzív időszak alapozza meg a folytatást. Minden nehézség ellenére az egyik legjobban a Szekszárd jött ki ebből a hazai élmezőnyt tekintve.

“Voltak nem várt eredmények a közvetlen riválisoknál. Nem akarok túlzásba esni, hiszen nekünk is benne van a pakliban, akár már vasárnap. Ettől függetlenül az emberfeletti, hogy négyből hármat idegenben játszottunk Budapesten és így is nagyon szép pillanatokon, fontos győzelmeken vagyunk túl. Én mindig szeretek pozitívan gondolkozni. A szezon hátralévő részére nagy előnyünk lehet, önbizalmat adhat és jól sült el ez a periódus. Ha visszatérnek a tartópillérek a csapatba, akkor megerősödve jöhetünk ki ebből az egészből és egy szép tavaszunk lehet. Sok minden van még vissza a szezonból. Ami nem öl meg az erősít és ez szerintem nagyon jól illik ránk.” – monda Szabó Noémi.

Fotó: FIBA.Basketball

A szerdai Euroliga ellenfél az MBA Moszkva lesz. Az orosz gárda otthonában 65-62-es vereséget szenvedett a Szekszárd. Akkor Nikolina Milics 19 ponttal és 7 lepattanóval az egész mezőny legjobbja volt. Csapatszinten 21 gólpasszal és 11 szerzett labdával zárt a Szekszárd a moszkvai fellépése alkalmával. Az oroszoknak ezen kívül még egy győzelmük van, amit Velencében arattak.

“Álmodozhatnánk arról, hogy megszerezzük az első győzelmünket, de a realitások talaján maradva ebben a felállásban ez nagyon nehéz lesz. Bár, amit mutattak a játékosaink, hogy olyan emberek, akik eddig epizódszerepet kaptak, most főszerephez jutottak és ezzel éltek is, úgy gondolom, hogy semmi sincs veszve. Nyilván én reménykedem abban, hogy a három hiányzó légiósból egy vagy akár kettő – ha nem is sok játékperccel -, de bevethető lesz. Ha nem akkor, sem szabad keseregni, hanem menni kell tovább a megkezdett úton. A játékosok példát mutatnak azzal, amit az eddig frekventált emberek helyet fellépők letesznek az asztalra. Látszott már eddig és ezután is meg kell találni, hogy ezekből az Euroliga mérkőzésekből hogyan lehet tovább lépni, mert az nagyon kifizetődő lehet számunkra.” – mondta Szabó Noémi.

Furcsa kettősséget mutat ez az időszak, hiszen előzetesen talán a legnagyobb esélyt a szerdai találkozó ígérte az Euroligában a történelmi győzelemre. Ugyanakkor a sérülések és a sűrűsödő bajnoki program közepette adódik a kérdés, hogy a vasárnapi Győr elleni rangadó előtt mekkora energiákat érdemes megmozgatni.

“A szakmai stábunknak olyan mentalitása van és ugyanez igaz a játékosokra is, hogy nyilvánvalóan senki nem fogja beáldozni ezt a mérkőzést. Ha lesz lehetőség, akkor mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Ez legalább egy olyan fontos siker lenne, mint a vasárnapi. Ráadásul nem is lehet előre tekinteni vagy kiszámolni, hogy vasárnap kapcsán mi a jó döntés. Nem lenne érdemes ilyenen taktikázni egy Euroliga meccs előtt.” – összegzett Szabó Noémi.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd / Jantner Zsolt

Hirdetés