Hirdetés
Archivum

Az MBK Ruzomberok az esélyes a szlovák döntõben:

:

Hirdetés

Szombaton kezdetét veszi Szlovákiában az MBK Ruzomberok és a Pie¹»anské Èajky döntõ párharca. A rózsahegyi gárda nagy favorit és a kassai klub kidõlését kihasználva 2003 után újra szeretné elhódítani a trófeát.

A többek között Euroliga gyõzelmet is hozó sikerkorszak 2003-as lezárása után lehet ismét bajnok Szlovákiában az MBK Ruzomberok. A Pie¹»anské Èajky elleni fináléban egyértelmûen favoritok. Az egész szezonban hazai porondon mindössze egyszer szenvedtek vereséget. Igaz, akkor éppen a pöstyéniektõl kaptak ki a középszakaszban egy tét nélküli derbin. A Rózsahegy télen a Pöstyén legyõzésével a Szlovák Kupát már elhódította.

A keretük egyértelmûen kiemelkedik a mezõnybõl, hiszen rutinos légiósokat foglalkoztatnak. Közülük hárman, Janeesa Jeffery, Egle Siksniute és Nevena Markovic hazánkban is megfordultak. Ott van még Aaryn Ellenberg, aki szerzett pontok átlagában (14.92) és a gólpasszok átlagában (3.56) is vezeti a szlovák mezõnyt. Ráadásul ötödik légiósuk Olha Yatskovets a legjobb lepattanózó a ligában.

A Pie¹»anské Èajky a CEWL megnyerésével megcsinálta a szezonját. A bajnoki elõdöntõben a vártnál versenyképesebb kassai fiatalokat legyõzve jutottak a fináléba. A szezon elõtt valamivel nagyobb célokat kommunikáltak, de hamar bebizonyosodott, hogy a Rózsahegy idén erõsebb. A 78-61-es kiütést hozó kupadöntõ, amikor teljes keretével, a légiósok maximális koncentrációjával odatette magát az MBK, mindenki számára kijózanító volt.

A pöstyéniek Jessica Lubin és Janee Thompson mellé tavaszra a hazánkban is két csapatban megforduló Monica Engelman-t szerzõdtették erõsítésnek. Ettõl függetlenül meglepõ lenne, ha háromszor le tudnák gyõzni riválisukat. Hazai pályán egy sikerben viszont adott esetben bízhatnak.

A döntõ párharc szombaton este veszi kezdetét és az egyik fél harmadik sikeréig tart.

Hirdetés