Hirdetés
Archivum

Az MBK Ruzomberok lett a bajnok Szlovákiában:

:

Hirdetés

Az MBK Ruzomberok 16 év után ismét elhódította a bajnoki címet Szlovákiában. A döntõ harmadik mérkõzésén 62-54-re legyõzték a Piestanske Cajky-t és ezzel 3-0-val lezárták a párharcot.

Fotó: TASR - basket.sk

Fotó: TASR – basket.sk

A várakozásoknak megfelelõen zsúfolt ház és egészen zseniális hangulat fogadta a szlovák bajnoki döntõ résztvevõit szombaton délután. Az MBK Ruzomberok 2-0-s elõnyben lépett pályára a Piestanske Cajky ellen és egy sikerrel bajnoki címet szerezhetett. Nagy lendülettel kezdtek és az elsõ negyed végére 19-9-es elõnyre tettek szert. A második etapban azonban 3 pontra is felzárkózott a Pöstyén. A félidõben pedig 32-23 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején a lélektani 10 egység fölé tudta növelni elõnyét a Rózsahegy. A vendégek azonban nem engedték el a meccset és a játékrész végére újra felzárkóztak. Az utolsó 10 percnek 45-39-rõl futottak neki a felek. Itt 53-41-nél eldõlni látszott a találkozó, de némileg korán kezdett ünneplésbe a hazai publikum. Négy perccel a vége elõtt 56-54-re felzárkózott a Pöstyén. Fordítani viszont nem tudtak. A döntõ utolsó hat pontját az MBK Ruzomberok szerezte, mely így 62-54-es sikerrel zárta le a párharcot. Janeesa Jeffery 21 ponttal lett a legeredményesebbjük.

Az MBK Ruzomberok a Szlovák Kupa után a bajnoki címet is elhódította. Toronymagasan kiemelkedtek a mezõnybõl. Hazai riválistól tétmeccsen az egész szezonban mindössze egy vereséget szenvedtek.

Eredmény

MBK Ru¾omberok – Pie¹»anské Èajky 62-54 (19-9, 13-14, 13-16, 17-15)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-0 az MBK Ru¾omberok javára.

Hirdetés