Hirdetés
Archivum

Az MKOSZ kiadta a hazai sorozatok versenykiírását:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kiadta a 2017/2018-as évad versenykiírásait. A Nõi NB I. A csoport, az Amatõr Nõi NB I. Bajnokság, a Killik László Nõi Magyar Kupa és a Nõi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa kiírásai letölthetõek a szervezet honlapjáról.

Az A-csoport versenykiírása a tavalyi évhez hasonlóan 12 csapatos változatra készült, de tartalmaz 11 csapatos kitételt is. Az Alapszakaszban 12 csapat esetén oda-visszavágó alapon 22 mérkõzést játszanak a csapatok. A rájátszásba a tabella elsõ nyolc helyezettje kerül. A Play-off során a negyeddöntõk, az elõdöntõk és a finálé kivételével a helyosztók az egyik fél második gyõzelméig tartanak, míg a bajnoki döntõ az egyik fél harmadik gyõzelmével ér véget. A Play-out során az Alapszakasz 9-12. helyezett csapatai körmérkõzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon. Ez 6 mérkõzést jelent. A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Play-out-ba. Amennyiben a Play-out után a csapatok között holtverseny alakulna ki, akkor annak számításakor a Play-out-ban lejátszott mérkõzések eredményeit kell figyelembe venni.

A következõ évad versenykiírásában maradt az a kitétel, mely a téli igazolások során kap szerepet. Ezúttal a játékengedélyek kiadásának határideje 2018. január 12., péntek. Ezt követõen a sportszervezetek már csak egy (!) bármilyen korú hazai vagy nem hazai nevelésû sportoló játékengedélyét kérhetik ki. Ennek a határideje a jól megszokott február végi idõpont. Ez 2018-ben majd február 23. lesz. A következõ évadban is maradnak a hazai nevelésû játékosokra, illetve a fiatalok kötelezõ szerepeltetésére vonatkozó szabályok is. A jegyzõkönyvben négy nem hazai nevelésû játékos szerepelhet és közülük maximum két olyan játékos lehet, aki a FIBA európai hatáskörén kívül esõ országból érkezett. Az Alapszakasz mérkõzések minden szakaszában minimálisan két hazai nevelésû játékosnak a pályán kell tartózkodnia. Ezen felül pedig az Alapszakasz mérkõzések elsõ félidejének teljes idõtartamában egy hazai nevelésû 1997. január 1-én vagy utána született játékosnak kell szerepelnie.

Az ANB-ben sincsen változás, ami azt jelenti, hogy földrajzi elv alapján két csoportra osztva 24 csapatos mezõnnyel számolnak. Idén is ki kell emelni, mint minden évben, hogy a Nõi NB I. A csoportos sportszervezetek azon játékosai közül, akiknek a Nõi NB I. A csoportban játékengedélyük van a sportszervezetek Nõi Amatõr NB I-ben induló csapataiban csak az 1995. január 1-én vagy utána született játékosok szerepeltethetõk. Az ANB küzdelmeiben résztvevõ csapatok számára a Hepp Kupa kiírásában szintén nem látható változás.

A Magyar Kupa a következõ évadban is Killik László Nõi Magyar Kupa elnevezéssel kerül kiírásra. Marad a nyolcas döntõs formátum, melyet három versenynapot tartalmazó rendezvény keretben kell lebonyolítani. Az elsõ napon a negyeddöntõkkel, a második napon az elõdöntõkkel, majd a harmadik napon a döntõvel és a bronzcsatával. A mezõnyt az A-csoport Alapszakaszának elsõ körét követõen a tabella elsõ nyolc helyén álló csapat alkotja. A helyezési sorrend az A-csoportos bajnokság alapszakasz felének lezárását követõ elsõ hetének keddi napján kerül megállapításra. Minden konkrét idõpont a Versenynaptár kihirdetését követõen válik hivatalossá.

Hirdetés