Hirdetés
Archivum

Az MTI beharangozója az Európa-bajnokság elõtt:

:

Hirdetés

Közzétette beharangozóját a 2019-es Európa-bajnokságot megelõzõen az MTI. Az alábbiakban ez az összeállítás olvasható.

Fotó: M4 Sport

Fotó: M4 Sport

Forrás: MTI

A csoportmérkõzéseit Nisben vívó magyar válogatott elsõsorban meglepetést akar okozni a csütörtökön Szerbiában és Lettországban elrajtoló, 37. nõi kosárlabda Európa-bajnokságon.

“Az erõviszonyok alapján az is nagy szó, hogy kijutottunk az Eb-re, de nem lehetünk elégedettek ennyivel. Próbálunk meglepetést okozni, Európa számára ugyanis meglepetés lenne, hogy továbbjutnánk a csoportból” – kezdte elemzését az MTI-nek Székely Norbert szövetségi kapitány, kifejtve, hogy a fiatal magyar csapat mindenekelõtt az egységességében bízhat Nisben.

A szakvezetõ hangsúlyozta, az Eb-keret az eredményesség és a következõ évek építése jegyében állt össze.
“A felkészülés során szinte kizárólag erõsebb ellenfelekkel találkoztunk, mi jelenleg a világranglista 50. helyén állunk, a pénteken és szombaton bennünket legyõzõ fehéroroszok pedig például a tizenharmadikok” – tette hozzá Székely Norbert.

A válogatott hét felkészülési meccsbõl csak egyet nyert meg, a prágai négyes tornán a bosnyákok ellen.
A szerbiai Európa-bajnokságon a magyar válogatott csütörtökön a szlovénokkal, pénteken az olaszokkal, vasárnap pedig a törökökkel találkozik Nisben.

A C csoport gyõztese – legnagyobb eséllyel Törökország – közvetlenül bejut az Eb negyeddöntõjébe, a második és harmadik csapat pedig jövõ kedden nyolcaddöntõt vívhat Belgrádban. A kvartett utolsó helyén végzett válogatott viszont befejezi a szereplését.

A nemzeti együttes két éve, a csehországi Eb-n egy gyõzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntõig jutott, és a 12. helyen zárt.

Hirdetés