Hirdetés
Archivum

Az MTI interjúja Székely Norberttel:

:

Hirdetés

Kedden az MTI készített interjút Székely Norbert szövetségi kapitánnyal. Az alábbiakban ez az összeállítás olvasható.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Székely Norbert szövetségi kapitány óva intett a britek lebecsülésétõl, akikkel csütörtökön a magyar válogatott találkozik a szerb-lett rendezésû nõi kosárlabda Európa-bajnokság belgrádi negyeddöntõjében.

“Nagyon komoly játékerõt képviselnek, felejtsük el azt a sztereotípiát, hogy a britek nem tudnak kosárlabdázni. Rengeteg jó fizikummal rendelkezõ játékosuk van, másrészt néhányan az Euroligában edzõdnek, és õk különösen erõsek tudnak lenni” – mondta a szakvezetõ kedden az MTI-nek a csapat belgrádi szálláshelyén.

“Igaz, hogy nincs nyolc-kilenc egyforma játékosuk, viszonylag szûkebb a rotációjuk, ami azt jelenti, hogy ki kell tartanunk az utolsó vérünkig, szerintem az utolsó percekben fog eldõlni a meccs” – fûzte hozzá.

Székely Norbert úgy vélekedett, hogy nagyon nehéz pszichés helyzetben vannak, mert a nyolc között nincsenek esélyesek, csak olyan csapatok, amelyek jó mentális állapotban érkeznek a szerb fõvárosba.
A brit nõi válogatott 2011-ben jutott ki elõször Eb-re – a hazai rendezésû 2012-es olimpiára készülve -, ennek kapcsán a kapitány közölte:

“Rohamosan fejlõdik az utánpótlás-nevelésük, emellett sok brit kötõdésû játékost sikerült behozniuk a rendszerbe, akik nem a szigeteken szocializálódtak, hanem magas kosárlabdakultúrával rendelkezõ helyeken, például az Egyesült Államokban vagy Ausztráliában.”

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szakvezetõ hozzátette, a spanyol Chema Buceta személyében a briteknek olyan kapitányuk van, akit a szakmában nem kell bemutatni, mivel a világ egyik legképzettebb és legsokoldalúbb edzõje.

A nisi C csoportot megnyerõ magyarok közvetlenül a legjobb nyolc közé jutottak az Eb-n, míg a B jelû kvartettben második britek hétfõn a montenegróiakat búcsúztatták a rigai nyolcaddöntõeben. A kosártörténelem elsõ magyar-brit tétmérkõzése csütörtökön 12.30 órakor kezdõdik a Beograd Arenában.
 

Hirdetés