Hirdetés
Archivum

Az MTI visszatekintése a hétvégi burgosi tornára:

:

Hirdetés

Ahogy arról a hétvégén nagy terjedelemben beszámoltunk, a felnõtt válogatottunk Burgosban vett részt nemzetközi tornán. A magyar lányok Törökországgal és Lettországgal szemben maradtak alul ezen az erõfelmérõn. Az MTI összeállított egy visszatekintést.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Forrás: MTI

Nem elégedett az eddig látottakkal Székely Norbert, az elsõ két Európa-bajnoki felkészülési mérkõzésén vesztes nõi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szerb-lett rendezésû Eb-re hangoló nemzeti együttes a hétvégén a spanyolországi Burgosban a törököktõl 66-57-re, majd a lettektõl 79-65-re kapott ki.

“A török meccs után nem tudtam egyértelmû választ adni, hogy elégedett vagyok-e vagy sem. Most tudok. Nem vagyok az. Nem játszottunk jól, nem játszottunk okosan. Nem tetszett ez az egész” – kezdte elemzését a bb1.hu szaklapnak Székely Norbert. “Ha kikapunk húsz ponttal, akkor sem szólhattunk volna semmit. Erre nincs felmentés, nem lehet kifogás, hogy újabb játékosok estek ki sérülés miatt, hogy Raksányi Krisztina is csak pár percet tudott játszani. A mérkõzésnek egy haszna volt, megmutatta, hol a helyünk. Ebbõl a csapatból hiányzik a sebesség, méghozzá nagyon. Fontos kérdés lesz, miként tudunk a védekezésben ritmust diktálni, mert ezek a csapatok, amelyekkel játszottunk, nagyon komoly sebességet diktáltak védekezésben, amihez mi nem tudtunk alkalmazkodni.”

A szakvezetõ kifejtette, olyan döntéseket kell hozni, amelyek fájnak – méghozzá minél elõbb.
“Sok összetevõs a dolog, de azt gondolom, ha szûkebb rotációval, ha nagyobb taktikai repertoárral kosarazunk, akkor ez a csapat képes arra, hogy ne produkálja ezeket a hullámvölgyeket. Szûkíteni kell, és azokkal a játékosokkal dolgozni, akik alkalmasak lehetnek meccseket nyerni, mert tisztán látszik, hogy ezen az Európa-bajnokságon nehéz lesz bárki ellen meccset nyerni” – tette hozzá.

A folytatásban a magyarok a jövõ héten egy csehországi tornán a házigazdák mellett Bosznia-Hercegovinával és Litvániával találkoznak, majd két itthoni mérkõzés következik Fehéroroszország ellen a székesfehérvári MKOSZ-csarnokban.

A 16 csapatos kontinensbajnokságot – amely június 27-én kezdõdik és július 7-ig tart – Szerbia és Lettország rendezi. A magyar válogatott a C csoportban Törökország, Olaszország és Szlovénia ellen lép pályára a szerbiai Nisben. A csoportból az elsõ három jut a legjobb 12 közé, a helyosztókat Belgrádban vívják.

Forrás: MTI

Hirdetés