Hirdetés
Magyarország

Az MTK-Budapest győzelme a Sportdarázs felett:

:

Hirdetés

Szerdán az ANB Piros csoportjában a 13. fordulóból egy mérkőzést rendeztek. Ezen az MTK-Budapest 64-47-re győzte le a Sportdarázst.

A két csapat az első negyedben fej-fej mellett haladt. Az MTK 17-14-es előnyéről induló második szakaszban a 6 pontot is elérte a differencia, de a félidőre 28-24-re felzárkózott a soproni gárda. A harmadik etapban 34-30 után egy 10-3-as futással lépett el az MTK és ez döntőnek bizonyult. A 48-38-ról induló záró szakaszban a házigazda magabiztosan őrizte előnyét. A győztes gárdában Gróf Tímea 22, Pál Szandra 14 ponttal zárt. A soproniak legeredményesebbje a 15 pontos Pfeiffer Virág élett.

Nyilatkozatok

Nagy Dóra (vezetőedző, MTK-Budapest): – Nehézkesen indult a találkozó, hiszen sokan betegséggel bajlódtak a csapatunkból az utóbbi időben, ezért is örülök nagyon a mai győzelemnek. Eddig ugyanannyi nyert meccse volt a bajnokságban a Sportdarazsaknak, mint nekünk, tehát fontos összecsapás volt ez számunkra. Azt gondolom, azért nyertük meg mi a találkozót, mert hamarabb magunkra találtunk az enervált kezdés után, mint a vendégek. A remek védekezésünk után igyekeztünk gyorsan befejezni a támadásainkat, ez a második játékrészben remekül működött. (Forrás: MTK.hu)

Hollós Dániel (vezetőedző, Sportdarázs): – Az első félidőben mindkét csapat nagyon pontatlanul és sok hibával játszott, az MTK csapata tudott minimális előnyt kialakítani. Második félidőben a hazaiak magukra találtak és fokozatosan növelték előnyüket, mi nem tudtunk ezen túllendülni sajnos. Volt pár fellángolásunk de sajnos nem találtuk meg azt a ritmusunkat, hogy visszakapaszkodjunk a mérkőzésbe. Dobószázalékunk minden téren nagyon gyenge volt a legrosszabb ebben a szezonban, megérdemelten nyertek a hazaiak, gratulálok nekik! Itt a nagy feladat, vasárnap máris lehet javítani! (Forrás: sopronidarazsak.com)

Eredmény

MTK Budapest – Soproni Sportdarázs 64-47 (17-14, 11-10, 20-14, 16-9)

Hirdetés