Hirdetés
Archivum

Az MTK zár az utolsó helyen az élvonalban, a Vasas 67-66-ra nyert a Városmajorban:

:

Hirdetés

Szerdán az utolsó elõtti mérkõzést rendezték az idei alsóházi rájátszás alkalmával. A Vasas Akadémia 67-66-os gyõzelmet aratott az MTK Budapest otthonában. Ezzel eldõlt, hogy a 9. helyét már korábban bebiztosító Vasas Akadémia mögött a 10. pozícióban a BEAC-Újbuda, míg a 11. helyen az MTK Budapest zár.

Ellentétes helyzetbõl várták a csapatok a találkozót. Az MTK gyõzelmi kényszerben lépett pályára, míg a Vasas – melynek keretében már nem volt ott ponterõs légiósa Ezinne Kalu – korábban bebiztosította 9. helyét az élvonalban. A Vasas kezdte jobban a mérkõzést, gyorsan pár pontos elõnyre tett szert és ezt az elsõ negyedben végig õrizte. A második etapnak 20-18-ról vágtak neki a csapatok. A játékrész elején az MTK még átvette a vezetést, majd a folytatásban ismét a Vasas akarata érvényesült. A különbség 4-6 pont között állt be, a félidõben 41-35-ös állást regisztrálhattunk.

A harmadik negyed közepén nagyot fordult a játék képe. A Vasas 49-43-as vezetése után az MTK 11-2-es sorozattal zárta le ezt a szakaszt. Szabó Flóra szerezte a negyed utolsó találatát, ami már a 15. pontja volt ezen az estén. Végül 18 egységgel a mezõny legeredményesebbje lett. A negyedik etapnak az MTK 54-51-es elõnyérõl futottak neki a csapatok. A hazaiak legnagyobb különbségû vezetését 58-53-nál regisztrálhattuk. Az utolsó percbe érkezve 64-61-nél még az MTK járt elõrébb. A folytatásban azonban elõbb a 15 pontos Böröndy Vivien talált be, majd jött Mérész Beatrix duplája és végül a Vasas gyõztes találatát Jefimija Karakasevic szerezte.

Az alsóházi rájátszás szombaton délután 18 órától zárul Pasaréten, amikor Vasas Akadémia vendége a BEAC-Újbuda lesz. Ezen a találkozón a helyezéseket tekintve már tét nélkül dobják fel a labdát.

Eredmény

MTK Budapest – Vasas Akadémia 66-67 (18-20, 17-21, 19-10, 12-16)

Statisztika

Hirdetés