Hirdetés
Archivum

Az MTVA-hoz kerülhetnek a kosárlabda bajnoki mérkõzések közvetítési jogai:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Elnöksége október végén ülésezett, mely során jóváhagyták az akadémiai audit menetét, illetve eldõlt, hogy az MTVA-val kezdõdik meg a TV-közvetítési szerzõdés elõkészítése – derül ki a kosarsport.hu beszámolójából.

Az elnökségi ülésrõl készült beszámoló szerint november elejétõl elindul a 13 akadémia és a 10 legnagyobb TAO-támogatásban részesülõ utánpótlás központ vizsgálata. Az audit lényege, hogy átfogó információval szolgáljon az MKOSZ vezetése számára: a célcsoportba tartozó sportszervezetek szakmai és szervezeti szempontból megfelelnek-e a modern kor elvárásainak, képesek-e arra, hogy utánpótlásmûhelyként megfelelõ számú játékost tudjanak képezni az élvonalbeli csapatok és válogatottak számára.

A beérkezett ajánlatok alapján az elnökség felhatalmazta az elnököt, hogy az MTVA-val kezdje meg a bajnoki -, kupa- és válogatott mérkõzések közvetítésével kapcsolatos szerzõdés elõkészítését.

Az elnökségi ülésen zúttal sem maradhatott el a nõi Európa-bajnokság szervezésével kapcsolatos állandó beszámoló. Emellett pedig arról is határozat született: az MKOSZ idén is kötelezi az utánpótlás akadémiákat, hogy öt fõ 16-18 év közötti sportolót regisztráljanak a játékvezetõi képzésbe.

Hirdetés