Hirdetés
USA

Az NBA All-Star hétvégéjén népszerűsítik a női kosárlabdát:

:

Hirdetés

Egy nagyon régóta várt, de sokáig csak álomszerűnek tűnő lépést tett meg a WNBA és az USA Basketball. A NBA chicagói All-Star hétvégéjén a női kosárlabdát népszerűsítő programok várják a szurkolókat.

Elképesztően fontos a női kosárlabda számára, hogy a sportágat kedvelő, arra időt, energiát és anyagiakat nem sajnáló szurkolókat igyekezzen megszólítani. A korábbi években már voltak kísérletek arra, hogy a kosárlabda népszerűsítésére életre hívott All-Star gálán megjelenjen a WNBA. A 20 éves évforduló ünnepi köszöntését leszámítva azonban egyedül a közéleti személyiségek bemutató-meccsén tűntek fel a játékosok. Idán azonban másként lesz.

A belgrádi olimpiai selejtezőről hazatérő válogatott 15 fős kerettel február 14. és 16. között Chicagóban edzőtáborozik – adta hírül az USA Basketball hivatalos honlapja. A női szakág sztárjai több rendezvénybe is bekapcsolódnak. Február 14. egy zárt kapussal edzéssel még inkább a szakmáról szól. Másnap azonban az NBA All-Star csapatok edzése után közvetlenül a Wintrust Arénában a női válogatott nyilvános bemutatót tart. Ezen felül Chelsea Gray és A’ja Wilson a Speciális Olimpia mozgalom bemutató mérkőzésén, majd a közéleti személyiségek (NBA Celebrity Game) találkozóján is pályára lép. A tervek szerint azonban a női játékosokat a legtöbb pályán kívüli kiegészítő programba bevonják valamilyen módon.

Az amerikai válogatott 15 fős kerete az NBA All-Star hétvégéjére: Sue Bird, Jordin Canada, Layshia Clarendon, Napheesa Collier, Skylar Diggins-Smith, Stefanie Dolson, Sylvia Fowles, Chelsea Gray, Kayla McBride, Nneka Ogwumike, Kelsey Plum, Katie Lou Samuelson, Diana Taurasi, A’ja Wilson, Ariel Atkins.

Fotó: USA Basketball

Hirdetés