Hirdetés
USA

Az NBA terve a WNBA szezonnak is mentőövet dobhatna:

:

Hirdetés

Javában zajlanak az egyeztetések az Egyesült Államokban a 2020-as WNBA szezonról. Újabb tervek láttak napvilágot, melyek kapcsolódnak az NBA folytatásához is.

Az NBA komiszárja Adam Silver a minap jelentette be, hogy májusig biztos nem lesz játék. Ugyanakkor előrehaladott egyeztetéseket folytatnak gyorstesztek használatáról, amivel a sportolók szervezetében kimutatható lenne az új koronavírus. Ez a megoldás pedig a férfi szakág mellett megmenthetné a WNBA 2020-as szezonját is.

A New York Post közölt részletes összeállítást a kialakult helyzetről. Az NBA az Abbott Laboratories termékét használná, melyet már az FDA (Food and Drug Administration), azaz az Amerikai Egyesült Államok gyógyszereket és élelmiszereket bevizsgáló szervezetének is átadtak. Ez ujjból nyert vérmintából 5, maximum 13 perc alatt eredményt tudna mutatni.

Adódik a kérdés, hogy a gyorsteszteket az NBA és a WNBA miként tudná használni?

Sajtóhírek szerint ezek mögött egy olyan terv húzódhat meg, hogy a csapatok és a mérkőzések lebonyolításához szükséges személyek karanténban lennének folyamatos ellenőrzés alatt. A külvilágtól elzárva szállítanák őket edzésre, meccsekre. A találkozókat zárt kapuk mögött rendeznék.

Ez a megoldás szakmailag természetesen rengeteg kérdést felvetne. Másik oldalról viszont az NBA és a WNBA tudná teljesíteni a szerződéses média megjelenéseket és ezzel valamennyire csökkentené a már most is horribilis gazdasági veszteségeket.

Hirdetés