Hirdetés
Magyarország

“Az nem volt kérdés, ha még játszom, azt Sopronban fogom megtenni”:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Kedden este 19 óra 30 perctől a Sopron Basket a Famila Schio vendége lesz a női kosárlabda Euroligában. A találkozó előtt Laczka Miklós, másodedző már részletesen nyilatkozott lapunknak a soproniak felkészüléséről és várakozásairól. A klub videós riportjában Fegyverneky Zsófia, csapatkapitányt szólaltatták meg.

Fegyverneky Zsófia a múlt héten a játszott mérkőzések számában klubrekordot állított fel és ezzel együtt bejelentette a Sopron Basket, hogy a csapatkapitánya a 2022/2023-as évadra hosszabbított.

Az nem volt kérdés, ha még játszom, azt Sopronban fogom megtenni. A klub szerette volna, hogy játsszak, én pedig szerettem volna még kosarazni, így egyszerű döntés volt.

– nyilatkozta Fegyverneky Zsófia.

A Famila Schio idén már legyőzte a Galatasaray-t, a Fenerbahcét, a Dinamo Kurszkot és a Basket Landes csapatát. Nagy feladat előtt áll a Sopron a 2021-es esztendő utolsó tétmérkőzésén.

“Nehéz meccsre számítok idegenben.” – fogalmazott a Sopron Basket csapatkapitánya. “A Schiónak olyan pályája van, ahol nagyon koncentráltnak kell lenni és jól játszani ahhoz, hogy tudjon nyerni az ember. Az utóbbi időben ők jó formában vannak, megtaláltak azokat a játékosaikat, akik tényleg minden mérkőzésen tudnak extrákat hozni.”

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Fegyverneky Zsófia elsősorban a koncentrációt emelte ki a keddi összecsapással kapcsolatban.

“Felkészültünk belőlük. Azt gondolom, hogy nagyon koncentrált meccset kell játszani ahhoz, hogy a dobóikat, azokat az embereiket, akik képesek akár minden meccsen 20 pontot dobni, megállítsuk. A saját játékunkkal kapcsolatban precíznek kell lennünk és kevesebb eladott labdával játszani, mint az utóbbi időben. Ezek a kulcsai az idegenbeli sikernek. Nagyon készülünk a mérkőzésre, hiszen a csoportunkban minden találkozó nagyon fontos.” – összegzett Fegyverneky Zsófia.

Szombaton játszotta az év utolsó hazai mérkőzését a Sopron. A találkozót egy kedves gesztusként a szurkolóktól szaloncukoreső zárta.

“Természetesen örültünk neki nagyon, hogy az utolsó hazai meccsen tudtunk közösen ünnepelni. Remélem, hogy sokan fogják követni az utolsó meccsünket a TV-n keresztül és szurkolni fognak nekünk.” – mondta Fegyverneky Zsófia.

Hirdetés