Hirdetés
Magyarország

Az NKA Pécs növendéke az akadémián elsajátított alapokat kamatoztatva a tengerentúlon is megállja helyét:

:

Hirdetés

Az NKA Pécs növendéke, Csényi Anna két éve úgy döntött, szerencsét próbál a tengerentúlon annak érdekében, hogy a tanulás mellett a kosárlabdában is fejlődhessen. A junior college évei után szintet lépve Divízió I-es csapat szerződtette, így augusztustól újabb kihívások várnak korábbi játékosunkra – az NKA Pécs honlapja.

Öt pécsi szezon után Csényi Anna az Egyesült Államokban kezdte meg felsőoktatási tanulmányait két évvel ezelőtt, mint mondta, sokat segítettek neki a beilleszkedésben és a fejlődésben a nálunk elsajátított alapok.

Azt gondolom, hogy az Akadémián elsajátított alapelvek, az alázat, a pontosság és a tisztesség minden élethelyzetben segíteni tud a sportban és a magánéletben is, így ezeket én is hasznosítani tudtam az első külföldi hónapok során

– kezdte a korábbi élvonalbeli játékos, aki az elmúlt két évben a Casper College diákja és játékosa volt.

Nagyszerű lehetőség volt a Wyomingban eltöltött két év arra, hogy megtapasztaljam, milyen az amerikai élet és a kosárlabda, most pedig lehetőséget kaptam arra, hogy becsatlakozzak a New Mexico State University harmadik és negyedik évébe. Nagyon szerettem Wyomingban élni és játszani, jó edzőim is voltak, emellett kisváros lévén családias volt a közösség is, sokan jártak a meccseinkre, imádtam az egész közeget. Öt klubtól kaptam ajánlatot, azt választottam végül, amelyiknél úgy éreztem, lehetőségem lesz a szakmai fejlődésre és meg tudom állni a helyem – fogalmazott Anna, aki hozzátette, nagyon szimpatikus számára, hogy az Egyesült Államokban az edzők keresik meg a leendő játékosokat, így hamar kiderült, megvan az összhang sportoló és tréner közt.

Csényi Anna a fejlődés érdekében választotta az új-mexikói gárdát, de mint mondta, az elmúlt két szezon során is minden területen sikerült szintet lépnie.

“Az edző hitvallása a védekezés volt, arra alapoztuk a játékunkat, így természetes volt, hogy sokat fejlődtem a játék ezen elemében. Emellett azt gondolom, hogy a gondolkodásmódom is megváltozott, nagyon fontos időszakon vagyok túl és remélem, folytatódik ez a tendencia “– fejezte ki reményét.

Az NKA Pécs növendéke számára most a pihenésé a főszerep, június végén kezdődik majd a hathetes felkészülés, azt követően pedig a korábban tanult gyógytornász képzés folytatásaként ezúttal kineziológiát fog hallgatni a főiskolán a kosárlabdázás mellett.

Hirdetés