Hirdetés
Európa

Az NKA Universitas PEAC 14. helyezett az Európa Kupa erősorrendjében:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírója Paul Nielsen összeállította az Európa Kupa idei legjobb 16 csapatának szubjektív erősorrendjét.

Az Európa Kupa nyolcaddöntőjében egy magyar csapat érdekelt, az NKA Universitas PEAC. A pécsiek ellenfele a Villeneuve d’Ascq lesz.

A PEAC együttesét a 14. helyen rangsorolták. Az indoklásban kiemelik, hogy bár mindössze egy veresége van, de kevesen beszélnek a csapatról. Paul Nielsen azt a kérdést teszi fel, hogy van-e a PEAC-nak olyan játékosa, mint Kennedy Burke a Villeneuve d’Ascq-nál, aki képes “különbséget” hozni a mérkőzésbe. Hozzáteszi, hogy a pécsi együttesben is vannak minőségi játékosok, mint Sierra Calhoun, Kiss Virág és Cierra Burdick, illetve csapatszinten kiválóan lepattanóznak.

Az erősorrend első három helyén az LDLC ASVEL Feminin, a Galatasaray Cagdas Factoring és az Umana Reyer Venezia áll. A Villeneuve d’Ascq az 5. a rangsorban. Gereben Lívia csapata a Sepsi-SIC a 11., míg Lelik Réka együttese a Castors Braine a 12. pozícióban került rangsorolásra.

Hirdetés