Hirdetés
Magyarország

Az NKA Universitas PEAC a Vasast fogadja:

:

Fotó: peacpecs.hu

Hirdetés

Szombaton 18 órai kezdettel a Vasas Akadémia együttesét fogadja az NKA Universitas PEAC – az év első hazai bajnoki mérkőzésére pedig a belépés ingyenes.

Az idén is korrekten szereplő, a tabella kilencedik helyén álló pasarétiek öt győzelmet és tíz vereséget jegyeztek az eddigiekben – ez utóbbi között ott van az október közepén, a PEAC ellen hazai pályán elveszített összecsapásuk is. A Pécs 63-49-es győzelem egyik kulcsa a remek első félidei játék volt, amelyet magabiztosan kezdtek. Mind a védekezésük, mind pedig a támadásuk magas szinten működött, amit a 40-15-ös félidei eredmény is tükröz. A fordulás után azonban a várakozásoknak megfelelően teljesen más felfogásban kosárlabdázott ellenfelük – ekkor már jóval több sikerélmény jutott számukra is – de az első húsz percben felépített pécsi előny elegendő volt a lefújásig.

Az NKA Universitas PEAC együttesének két vereség után kell most visszatérnie a győztes útra, a két ünnep közötti ELTE-BEAC Újbuda ellen elveszített találkozó, majd a Miskolcon lejátszott fordulatos mérkőzés után, itt a lehetőségük a javításra.

Nagyon fontos számunkra, hogy megnyerjük a Vasas elleni mérkőzést, ezen a héten végre tudtunk rendesen dolgozni, edzeni, és volt időnk arra is, hogy egyénileg foglalkozzuk a játékosokkal. Emellett tudtunk új dolgokat venni taktikailag is, igazán remélem, hogy ezekből egy-két dolog már a szombati mérkőzésen is visszaköszön. Azt várom, hogy sokkal nagyobb energiával játsszunk ellenük. A Vasast senki nem sorolja a nagy csapatok közé, pedig remek edzőkkel szisztematikus munkát végeznek, a játékosaik gyorsan és teher nélkül játszanak, mindemellett kellemetlen a védekezésük is, így egy veszélyes ellenfélről van szó.

– osztotta meg várakozásait Csirke Ferenc, az NKA Universitas PEAC vezetőedzője.

A pécsi szakember egyben azt is elárulta, hogy hosszú idő óta előszőr ez volt az első olyan hét, amikor a mennyiséget illetően több edzésmunkát tudtak végezni csapatukkal – ami ennek a fiatal játékosokkal teli csapatnak a fejlődéséhez elengedhetetlen. Bíznak benne, hogy ennek a pozitívumait már szombaton is láthatják majd a pályán a szurkolók.

A pécsi klub hivatalos honlapján olvasható beharangozóban egyben az is említésre került, hogy a szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépés ezúttal is ingyenes lesz. A sportcsarnokban maszk használata azonban kötelező, belépni pedig csakis a védettséget, illetve a személyazonosságot igazoló okmány együttes felmutatásával lehet.

Forrás: peacpecs.hu

Hirdetés