Hirdetés
Magyarország

Az NKE-FCSM Csata a PINKK vendége lesz a válogatott szünet előtti utolsó bajnokin:

:

Hirdetés

Szerdán este 19 óra 30 perctől a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésen fogadja az NKE-FCSM Csatát a PINKK Pécsi 424 a válogatott szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzésen.

Még október elejéről a PINKK Pécsi 424 EWBL szereplése miatt halasztották el a mérkőzést erre a novemberi dátumra. Mivel a hétvégén már nem lesz bajnoki forduló, így a válogatott szünet előtti utolsó élvonalbeli tétmérkőzésre készülhetünk idehaza.

A találkozó nagy esélyese az NKE-FCSM Csata, mely öt győzelemmel és egy vereséggel a tabella második helyén áll. Még az előzetes várakozásokat is felülmúló óriási siker lenne Tursics Krisztián tanítványaitól, ha a Sopron Basket közvetlen üldözőjeként vonulhatnának a kisebb megszakításra.

A Csata a szezon eddigi szakaszában maximálisan megmutatta a keretében rejlő támadó-potenciált. Az eddigi hat mérkőzésén 82.3 pontot átlagolt a csapat. Öt Csata-játékos átlagol legalább 12 pontot az élvonalban. Csapatszinten pedig eddig 52%-os a fővárosi együttes mezőnymutatója.

A PINKK jelenleg a sereghajtó az élvonalban. A még nyeretlen együttes átlagban 28 ponttal veszítette el eddig a mérkőzéseit és már edzőváltáson is túl van. Nem nagyon látszódik azonban a pécsiek keretében az a minőség vagy tapasztalat, ami el tudná mozdítani az együttest az utolsó helyről.

A legutóbbi fordulóban a PINKK a Vasas otthonában maradt alul. A harmadik negyed közepéig tartotta a lépést. A Csata pedig a PEAC otthonában aratott 80-75-ös sikert. A klub honlapja is kiemeli, hogy 34-35 percig nagyságrendileg a TFSE-MTK ellenihez hasonlóan hatékony támadójátékot produkált a Csata 50%-os mutatóval elért 12 hárompontossal. Ugyanakkor védekezésben akadtak kihagyások, amit szeretne javítani a szakmai stáb. A győzelem elérése mellett ez lehet a szerda este legfontosabb feladata.

Forrás: kosarsport.hu

Hirdetés