Hirdetés
USA

Az Ohio State a Stanford vendége lesz:

:

Hirdetés

Az országosan első helyen rangsorolt Stanford otthonában lép pályára az Ohio State. Juhász Dorkáék kiváló formát mutatnak idén és egy újabb minőségi rivális ellen bizonyíthatnak.

Az elmúlt két mérkőzését megnyerte az Ohio State és így 6 győzelemmel, illetve 3 vereséggel érkezik az utolsó két konferencián kívüli találkozójához. Előbb jön a Stanford, majd kedden a Sacramento State. Hogy mennyire erős őszi menetrendet állított össze idén az Ohio State, azt jól mutatja: a Stanford lesz a harmadik top5-ös riválisuk. Országosan nézve a második legerősebb naptárral rendelkeznek és az RPI-rangsorban, mely a győzelem/vereség mutató mellett az ellenfelek játékerejét is elemzi, a 13. helyen áll az Ohio State.

Juhász Dorka és társai kiváló formát mutatnak egyénileg és csapatszinten is. A magyar tehetség kapcsán mi is kiemeltük, hogy 12.1 pont, 8.0 lepattanó átlaggal a keret legjobbja mindkét mutatóban. Az elmúlt hét két találkozóján pedig 18.0 pontot átlagolt 72 %-os mezőnymutatóval. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Kierstan Bell az elmúlt játékhéten az év újonca lett a Big Ten Konferenciában, a szlovák tehetség Rebeka Mikulasikova meg hétről hétre lép előre, akkor választ kapunk a sikerek kulcsára.

A Stanford nyolc győzelemmel rendelkezik, de a Hálaadást követő ünnepi hétvégén rendezett Greater Victoria Invitational óta nem léptek pályára. Ez az ötödik alkalom, hogy a két szakmai program találkozik. Ebből háromszor nyert az Ohio State, közülük például az utolsó két alkalommal is. Nagy eredmény lenne, ha sikerülne folytatni a sort.

Hirdetés