Hirdetés
Archivum

Az olasz bajnok Famila Schio-t köszöntötték:

:

Hirdetés

Csütörtök este fennállása során 10. bajnoki címét ünnepelhette a Famila Schio Olaszországban. A ragusai siker után pénteken már a saját csarnokában köszöntötték a csapatot.

A Schio példátlan sorozatban van Olaszországban. Az elmúlt nyolc évet tekintve hetedik alkalommal hódították el a bajnoki címet. Történelmet írva fennállásuk során pedig a 10. bajnoki címüket ünnepelhették, amivel a Como és a Vicenza után az olasz nõi kosárlabdázás harmadik legsikeresebb klubjává léptek elõ.

A pénteki ünnepségre megtelt a Schio csarnoka. Külön köszöntötte az együttest Veneto Régió tanácsának elnöke Roberto Ciambetti, aki elsõsorban a klubnál folyó kiszámítható munkát méltatta. Hangsúlyozva, hogy nem mindennapi tett a profi sportban ilyen hosszú idõn keresztül az élvonalban maradni és szinten tartani az eredményességet. Különösen úgy, hogy a fiatalokra is gondolnak a klubnál.

Köszönötték a visszavonuló Raffaella Masciadri-t, aki egy kiemelkedõ pályafutást zárt le csütörtökön. Több, mint 600 mérkõzésen szerepelt az olasz élvonalban. Összesen 15 bajnoki címet nyert (ötöt a Como-val és ott volt a Schio mind a 10 sikerénél), kilencszeres kupagyõztes, 14 alkalommal hódította el a Szuperkupát aktuális csapatával és a Famila Schio-val egyszer az Európa Kupában is felért a csúcsra.

Fotó: Famila Schio

Fotó: Famila Schio

Hirdetés