Hirdetés
Archivum

Az olasz bajnok nem indul az Euroligában:

:

Hirdetés

A szezon azon szakaszát éljük, amikor a csapatoknak véglegesíteniük kell az Euroliga indulásukat. Két veszélyben lévõ gárda sorsa is eldõlt a minap. Az olasz bajnok Cras Basket Taranto bejelentette, hogy nem indulnak a sorozatban, ellenben vállalta a részvételt a szlovák bajnok Good Angels Kosice.

Az olasz nõi kosárlabdázás nincsen könnyû helyzetben, a csapatok május közepén válságtanácskozást is tartottak és sajnos a legrosszabb forgatókönyv valósult meg. A bajnok Cras Basket Taranto nem tudta vállalni az Euroliga indulást. A tarantói együttes a hivatalos honlapján egy szûkszavú közleményben jelentette be a döntést.

A klub tulajdonosai egész tavasszal azon dolgoztak, hogy elõteremtsék a nemzetközi indulás feltételeit, de ez nem sikerült. Végül úgy döntöttek, hogy csak a hazai bajnokságban szerepelnek, de megpróbálnak egy olyan keretet összerakni, amely képes lehet megvédeni a bajnoki címet. Ha sikerül addigra egyenesbe jönni anyagilag, akkor így jövõre ismét nekifuthatnának az Euroligának.

Kassán sem volt sokkal jobb a helyzet, de végül Daniel Jendrichovský a Good Angels Kosice elsõ embere bejelentette, hogy vállalják az indulást. A szlovák bajnoknál az a pikáns helyzet állt elõ, hogy Petra Kulichova megszerzését leszámítva addig nem kezdték el az igazolásokat, amíg az Euroliga sorsa el nem dõlt. Így a cseh válogatott Kulichovát és a szerzõdéssel rendelkezõ Lucia Kupèíkovát leszámítva csak az utánpótláscsapatukból a Dannax Ko¹ice alakulatából felkerülõ fiatalok Martina Ki¹¹ová, Beáta Jano¹èíková, Barbora Bálintová, ®ofia Hru¹èáková és Gabriela Nagyová alkotják jelenleg a keretet.

Jendrichovský az Euroliga indulás bejelentésénél reményét fejezte ki, hogy Zuzana ®irkovát még egy szezonra rá tudják beszélni.

Hirdetés