Hirdetés
Archivum

Az olaszok megszorongatták az amerikai válogatottat:

:

Hirdetés

Szerdán Rómában lépett pályára az amerikai válogatott. Az olaszok sokáig jól tartották magukat, de végül 79-66-os sikert aratott Geno Auriemma csapata.

Fotó: www.fip.it

Fotó: www.fip.it

Nehezen állt össze a két csapat mérkõzése az olasz fõvárosban. Az utolsó pillanatban változtatni kényszerült a helyszínen az olasz szövetség, ami rányomta a bélyegét a nézõszámra. Alig pár százan látogattak ki az összecsapásra. A hétvégi összevont nápolyi szezonnyitó után hétfõtõl készült erre a fellépésre a hazai együttes, melynek élén Andrea Capobianco személyében új kapitány debütált.

Az amerikaiak a papírformának megfelelõen domináns játékkal kezdtek és hat perc alatt 16-6-ra léptek el. Távoli dobásokkal a negyed végére a hazaiak 21-14-re kapaszkodtak fel. A második negyedben az olaszok folytatták a felzárkózást, sõt 33-32-nél a vezetést is átvették. A félidõben 37-37 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben fokozta a tempót az amerikai csapat és 4-6 pontos elõnyt alakítottak ki. Az olaszok kellõen felpörögtek a találkozóra, jó távoli dobásokkal – összesen hét triplát értékesítettek – látótávolságban tudtak maradni. A záró szakasz 58-52-rõl indult. Ebben a periódusban már látványosabban érvényesült Geno Auriemma tanítványainak fizikai fölénye. Az amerikaiak legnagyobb elõnye elérte a 17 pontot. Az utolsó percben Ress még kétszer betalált, így alakult ki a 79-66-os eredmény.

Az amerikai csapatból a 19 pontos Angel McCoughtry lett a legeredményesebb. Az olaszoknál Chiara Consolini jutott 16 pontig. A helyszíni beszámolók kiemelik, hogy egy szórakoztató, remek mérkõzés játszott a két válogatott, mely azonban több nézõt és profibb körítést érdemelt volna.

Eredmény
Olaszország – Egyesült Államok 66-79

Hirdetés