Hirdetés
USA

Az olimpia elhalasztásának esetére is lesz vészforgatókönyve a WNBA-nek:

:

Hirdetés

A WNBA az olimpiai idejére egy hónap szünetre vonul. A játékok elhalasztása vagy elmaradása esetére azonban készül forgatókönyv, amely alapján megtöltenék programokkal azt az egy hónapot.

A múlt héten két fontos nyilatkozat jelent a 2020-as tokiói olimpiai és a koronavírus kapcsán. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke egy hosszú interjúban  hangsúlyozta, hogy a NOB eltökélt a nyári játékok megtartása mellett. Dick Pound, a NOB legrégebb óta hivatalban lévő tagja azonban árnyalta a képet az AP hírügynökségnek. Szerinte május végéig el lehet tolni a végleges döntést, addig szigorúan monitorozni kell a helyzetet és érdemes felkészülni akár a játékok elhalasztására is. Ennek a női kosárlabdára komoly hatása lehet, amiről Cathy Engelbertet, a WNBA komisszárját kérdezték.

A WNBA az olimpiai játékok idejére, illetve az azt megelőző felkészülési időszakra egyhónapos szünetet iktatott be. Engelbert a hétvégén Los Angelesben vett részt egy konferencián, ahol egy sajtótájékoztatón arról is kérdezték, hogy a játékok elhalasztása esetén mivel töltenék meg az üres heteket. A WNBA küzdelmeit előrébb hozni nem lehet, mivel a január közepén bemutatott versenynapár alapján véglegesítették a televíziós szerződéseket. Ez ugyanakkor nem zárja ki, hogy egyéb programokat ne tudnának arra a hónapra beiktatni – derül ki a Beyond the W portál jelentéséből.

“Nekem az életem korábban is az alapos előre tervezésről szólt, így természetesen ezen is dolgozunk. A klubtulajdonosok már érdeklődtek, hogy milyen elképzeléseink vannak.” – fogalmazott a sportvezető asszony, aki először is reményét fejezte ki, hogy a közegészségügyi kedvezően alakul és nem lesz szükség semmilyen vészforgatókönyv alkalmazására. Amennyiben mégis, a WNBA komisszárja három példát hozott. Véleménye szerint akár egy teljes All-Star hetet is tarthatnának. Nem lenne kizárt egy nyitás a 3×3-as szakág felé vagy egyéb “speciális versenysorozat”.

Mint ismert, egy újítása már biztosan lesz a 2020-ban a WNBA-ben, ez a Commissioner’s Cup. A sorozathoz minden csapatnak 10 mérkőzése fog tartozni. A régi konferencia-felosztás alapján a saját konferencia-riválisok elleni első hazai és az első idegenbeli meccsei kerülnek elszámolásra minden gárdánál. Ezek eredménye alapján készül egy külön tabella is és a két konferencia legjobbja vívja majd a döntőt. A kupasorozatba is beszámító meccsek az olimpiai szünetig lezajlanak. Az olimpiai szünetről visszatérve – az alapszakasz folytatása előtt két nappal -, tehát augusztus 14-én jön a finálé.

Hirdetés