Hirdetés
Nagyvilág

Az olimpiai kosárlabda torna legjobbjai:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap ért véget a tokiói olimpia női kosárlabda tornája. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a tornát követően kihirdette a legjobb ötöst.

Az olimpiai torna MVP-jének Breanna Stewartot (USA) választották. A aranyérmes amerikai válogatott klasszisának teljesítmény-index átlaga 23.8-as lett. 15 pontot és 10 lepattanót átlagolt.

Wilson mellett bekerült a legjobb ötösbe USA válogatottjából az olimpián debütáló A’ja Wilson. Kiemelkedően teljesített a 16.5 pont, 7.3 lepattanó átlagával.

A torna legjobb irányítója a japán nemzeti csapat motorja Rui Machida lett. Az olimpia tornán 75 gólpasszt osztott ki, ami 12.5-ös átlagnak felel meg. A franciák elleni elődöntőben a 18 gólpasszal olimpiai rekordot állított fel.

Sandrine Gruda és Emma Meesseman teszi teljessé az olimpiai kosárlabda torna legjobb ötösét. Gruda 13.7 pontot és 6.0 lepattanót átlagolt a bronzérmes francia csapatban. Meesseman a negyeddöntőben búcsúzó belgáknál 26.8 pontot, 10.5 lepattanót, 4.8 gólpasszt és 3.5 szerzett labdát jegyzett mérkőzésenként.

Hirdetés