Hirdetés
Archivum

Az Olympiacos a nagy favorit a Görög Kupában:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig rendezik Kréta északi részén Hania városában a Görög Kupa négyes döntõjét. Nagy favorit az Euroligában is remekül helytálló Olympiacos.

Fotó: basket.gr

Fotó: basket.gr

Úgy érkezik el a Görög Kupa hétvégi négyes döntõje, hogy valós kihívója az Olympiacos gárdájának nincs. A hazai sorozatokat nézve toronymagasan emelkednek ki a mezõnybõl. A jelenlegi veretlenségi sorozatuk már 41 megnyert mérkõzésre nyúlik. Az idei évadban 18 sikerrel magabiztosan vezetik a tabellát. A +502-es pontkülönbségük mindent elmond. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a 18 alapszakasz találkozójukat átlagban 28 pontos különbséggel nyerték.

Fotó: basket.gr

Fotó: basket.gr

Az elõdöntõket nézve az Olympiacos ellenfele a létezõ legnagyobb rivális a Panathinaikos lesz. A nõi kosárlabdában a két klub között messze nincs akkora versenyfutás, mint a férfiaknál. A nõi szakosztály a Panathinaikos-nál a sokadik csõdje után a másodosztályban indított csapatot. Ott jelenleg 17 sikerrel és mindössze 1 vereséggel listavezetõk. Jó eséllyel kivívják a feljutást. Onnan pedig már nyilvánvalóan a tulajdonosi szándék határozza meg, hogy mi lehet a terv a jövõre nézve.

Ilyen kérdések az Olympiacos-nál nincsenek. Éppen idén léptek szintet azzal, hogy az Euroliga selejtezõjében elindultak és azt sikerrel megvívták. A csoportkörben a Sopron nyolcasában szerepeltek és emlékezhetünk rá, hogy jól szervezett, igen kellemetlen stílusú játékukkal minden riválisuk életét megnehezítették. Még a lényegesen erõsebb és rutinosabb gárdákat is. Két amerikai és egy horvát légiósuk egészíti ki a görög válogatottra épülõ keretüket. A hazai porondon még azt is elbírják, hogy az idei évre tervezett csapatból Rasheed Rita már a szezon elején kidõlt, de Mirna Mazic is sérült.

Fotó: basket.gr

Fotó: basket.gr

A másik ágon az Európa Kupa fõtáblájára feljutó Niki Lefkados és az AO Dafni Agiou Dimitriou elõdöntõje nagy csatát ígér. Régen volt olyan éve a görög nõi kosárlabdának, hogy két csapatuk is kipróbálta magát a FIBA sorozataiban. A Niki Lefkados tisztes Európa Kupa szereplése ezt is biztosította. Õk jelenleg a bajnokságban 11 gyõzelemmel és 7 vereséggel a tabella harmadik helyén állnak. Az ellenfelük az AO Dafni Agiou Dimitriou, akik a tabellán negyedikek 10 gyõzelemmel és 8 vereséggel. A két csapat január közepén emlékezetes meccset vívott az alapszakaszban. Azon a délutánon riválisa otthonában 57-55-ös sikert aratott a Niki Lefkados. A negyedik negyedben 7 pontos hátrányból álltak fel. Ebben a párosításban várhatóan most is nagy csata jön.

A pénteki elõdöntõk után szombaton szünnapra kerül sor. A helyosztókat vasárnap délután rendezik a Görög Kupa négyes döntõje alkalmával.

Hirdetés