Hirdetés
Európa

Az Olympiacos az első továbbjutó az EK rájátszás 2. fordulójából, sok a kérdőjel a többi párharcban:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Ha az Euroligára azt írtuk a szerdai beharangozóban, hogy nehezen követhető, akkor az Európa Kupára hatványozottan igaz ez. Akár komolyabb csúszás is benne van a levegőben, de természetesen mindenki igyekszik elkerülni.

A rájátszás első fordulójából egy továbbjutónk már van. Szerdán ugyanis az Olympiacos 87-68-ra nyert a Nesibe Aydin otthonában. Ezzel ledolgozta hazai pályán összeszedett hátrányát és 166-151-es összesítéssel jutott tovább.

Nézzük a másik hét párharcot, melyek közül csütörtökön négy zárulhat le. A Lyon 13 pontos előnyben fogadja a Nika Syktyvkar-t. A Polkowice 3 pontos előny birtokában lép pályára Orenburgban. A címvédő Valencia pedig 2 pontos hátrányban próbálhatja meg kivívni a továbbjutást hazai pályán az Ormanspor ellen.

Hétfőn a Bourges 79-49-re nyert a Zabiny Brno otthonában. A csapatok visszautaztak Franciaországba és csütörtökön este Bourges-ben lejátsszák a visszavágót. Meglepetés lenne, ha a hazaiak nem lépnének tovább.

Három párosítás maradt, ahol egyelőre nincs döntés. A Villeneuve d’Ascq – AZS UMCS Lublin párharc mindkét mérkőzését Franciaországban rendezik. Ezekre hétfőn és kedden kerül sor.  Halasztották a BC Prometey és Castors Braine találkozóját. Dnyipropetrovszkban január 27-én mérkőznek meg a felek. A belga gárda otthonában az első meccset 93-92-re nyerték az ukránok.

A Carolo Basket és a CBK Mersin párharcát még nem kezdték el. Szerdán lett volna az első meccs Franciaországban. Azt nem tudták lejátszani, így a szombat délre kiírt törökországi visszavágó is csúszik.

Hirdetés