Hirdetés
Magyarország

Az Olympiacos érkezik Miskolcra:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton az Olympiacos vendégszerepel Miskolcon. Az Aluinvent DVTK-hoz hasonlóan a görög gárda is az Euroliga selejtezőjére készül.

Fotó: DVTK.eu

Olyan szempontból különleges lesz a pénteki és a szombati találkozó, hogy két hasonló helyzetben lévő gárda csap össze. Az Olympiacos és a DVTK is az Euroliga selejtezőjére készül, így a szakmai stáboknak szeptember végére ütőképes csapat építése az elsődleges feladat. Lényegesen korábbra kell tehát hangolni a formaidőzítést, mint egy átlagos évadban. Ilyen szempontból kevesebb, mint két héttel a párharcok kezdete előtt, kifejezetten értékes erőpróba jön. Amíg a DVTK ellenfele a Reyer Venezia lesz, az Olympiacosra a francia Lattes Montpellier vár.

Érdemes néhány mondatban megismerkedni az Olympiacos alakulatával. A görög gárda rendszeresen visszaköszön ellenfélként a magyar csapatok számára. Az Európa Kupában a DVTK csoportriválisai is voltak már korábban. Tavaly a Sopronnal szerepeltek egy nyolcasban az Euroligában. Akkor a Wisla Krakow kiejtésével sikerrel vívták meg az EL-selejtezőt. Jauárban pedig a magyar riválisukat is legyőzték hazai pályán. Idén is úgy vágnak neki az Euroliga selejtezőjének, mint tavaly. Ha sikerül feljutni a főtáblára az nagy bravúr, ha nem akkor ott az Európa Kupa, ahol eredményorientált felfogást képviselnének. Mindenképpen szükségük van a nemzetközi szereplésre, hiszen a bajnokságban érdemi kihívóik nincsenek.

Az Olympiacos erősségévé az utóbbi években az vált, hogy szépen összegyűjtötték a görög válogatottban számításba vett és légiós-élettel nem tervező játékosokat. Ők egy olyan stabil vázat alkotnak, hogy melléjük 3-4 légiós igazolással minden esztendőben nemzetközi szinten is versenyképes csapat építhető. Ezúttal a Famila Schio-ból ismert görög útlevéllel rendelkező amerikai Jacki Gemelos, a szlovákok klasszis centere Anna Jurcenkova, illetve Bashaara Graves és Jessica Thomas a légiósok. Jól csengő névsor, de nyilvánvalóan minden azon múlik, hogy a kémia miként alakul. Mennyire illeszkednek abba a megalkuvást nem tűrő, kemény védekezést elváró rendszerbe, ami tavaly jellemezte őket.

A DVTK múlt héten az MBK Ruzomberok ellen győzelemmel debütált az előszezonban. A 68-64-es siker alkalmával Cyesha Goree remekelt 22 ponttal. Amíg a görögök már teljes kerettel dolgoznak, addig a DVTK nem. Shatori Walker-Kimbrough WNBA-s kötelezettségeinek tesz eleget. Chanel Mokango megsérült. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy hamar sikerült megtalálni az utódját. Ráadásul Ziomara Morrison minőségi igazolás. A tervek szerint csütörtök hajnalban érkezik meg Miskolcra. Értékes visszajelzéseket adó két fellépés lesz az Olympiacos elleni. A sportág nemzetközi erőviszonyait is követők számára a hazai előszezon egyik kiemelt páros meccse következik.

Menetrend

2019. szeptember 13., péntek (Miskolc, Generali Aréna)
17.00 Aluinvent DVTK – Olympiacos

2019. szeptember 14., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
16.00 Aluinvent DVTK – Olympiacos

Hirdetés