Hirdetés
Magyarország

Az Olympiacos lesz a DVTK ellenfele az Európa Kupa rájátszásában:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK szempontjából nem született váratlan eredmény az Európa Kupa csoportkörének utolsó játéknapján. Ez azt jelenti, hogy a nyugati konferenciából legjobb csoportharmadikként kvalifikálta magát a rájátszás mezőnyébe Cziczás László együttese.

Az Aluinvent DVTK végül 3 győzelemmel és 3 vereséggel, +11-es pontkülönbséggel zárta a csoportkört. A rájátszás első körében, melynek hivatalos FIBA játéknapjai december 18-19., majd január 8-9., az Olympiacos lesz a rivális. A kuparendszerű párharc első mérkőzését rendezi a magyar csapat és a visszavágót a görög fél.

Az Olmypiacos nem lesz ismeretlen ellenfél, szeptember elején éppen Miskolcon vendégszerepeltek az előszezonban. Mindkét csapat az Euroliga selejtezőjére készült akkor. Végül a DVTK a Rayer Veneziával, míg az Olympiacos a francia Lattes Montpellier alakulatával szemben maradt alul később.

A felkészülési találkozókat tekintve szeptember 13-án a DVTK 71-67-re verte az Olympiacos-t. Az volt Cyesha Goree emlékezetes 30 pontos meccse. Egy nappal később 75-69-re sikerült legyőzni a nagy nevű riválist. Akkor Goree 26 pontot ért el, míg Maja Skoric 17 egységig jutott.

A két csapat tétmeccsen a 2016/2017-es Európa Kupa évad csoportkörében találkozott. Akkor még hazánk is a keleti konferenciában szerepelt. A miskolci találkozón 61-60-ra nyertek a görögök. Emlékezhetünk Tina Jovanovic (16 pont, 11 lepattanó) és Louella Tomlinson (11 pont, 11 lepattanó)  dupla-duplájára vagy éppen Rasheed Rita 17 pontjára. A görögországi meccsen 93-58-as Olympiacos siker született. Jovanovic 19 pont, 15 lepattanós dupla-duplája ellenére az egyoldalú csata volt.

A rájátszás mezőnyét alkotó 24 csapat listája és az ágrajz elérhető ITT

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés