Hirdetés
Archivum

Az Olympiacos nyerte a Görög Kupát:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen az Euroligában is szereplõ Olympiacos nyerte a Görög Kupát. A hétvégi négyes döntõn két magabiztos sikert arattak és sorozatban negyedik alkalommal hódították el ezt a trófeát.

Fotó: olympiacossfp.gr

Fotó: olympiacossfp.gr

A krétai Final Four alkalmával a pénteki elõdöntõk során az Olympiacos végig vezetve 78-37-re gyõzte le a Panathinaikos-t. Az egyoldalú találkozóról Lykendra Johnson 13 pont, 14 lepattanós dupla-dupláját kell kiemelni. A másik ágon sokkal élesebb küzdelem alakult ki. Végül a Niki Lefkada 73-68-ra múlta felül a Dafni Agiou Dimitriou alakulatát. A végig szoros találkozón az utolsó hat percben 60-60 után került lépéselõnybe az Európa Kupában is induló Niki Lefkada. Az amerikai centerük Jade Johnson-Walker remekelt, aki 35 pontot és 8 lepattanót jegyzett.

A döntõben az Olympiacos 78-69-re múlta felül a Niki Lefkadát. A 24-14-es elsõ negyedben komolyabb lépéselõnybe került az Olympiacos. Végig vezettek a fináléban. A harmadik negyedben 50-45-nél akadt egy nagyobb felzárkózása a Niki Lefkadának, de ennél az 5 pontnál közelebb nem kerültek. Innen újra ellépett az Olympiacos. A végeredményben megjelenõ szorosabb különbség 66-51 után a hajrában alakult ki. A gyõztes gárda legeredményesebbje a Final Four MVP-jének is megválasztott Angeliki Nikolopoulou lett, aki végül 18 ponttal zárt. Mellette Lykendra Johnson 16, Jessica Thomas 13 egységig jutott. A csapattal a kupadöntõn tartózkodott Rasheed Rita is, aki sérülés miatt szeptember óta nem léphet pályára.

Hirdetés