Hirdetés
Magyarország

Az Olympiacos-t fogadja a Cegléd:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa csoportkörének utolsó fordulójában a VBW CEKK Cegléd vendége a görög bajnok Olympiacos lesz.

A Cegléd az Európa Kupával maximálisan elégedett lehet, hiszen elérte az utolsó forduló előtt azt, amit reálisan ki lehetett hozni az eddigi meccsekből. Azaz, a Namur kétszeri legyőzésével megtartotta a matematikai esélyét a továbbjutásra. Ehhez nagy különbséggel kellene legyőzni a görögöket, de örök igazság: egy meccsen bármi lehet.

Az Olympiacos otthonában ősszel 93-53-ra maradt alul a Cegléd. Csalóka az eredmény, mert az első félidő Görögországban teljesen kiegyenlített volt. A harmadik negyedben is sokáig látótávolságban követte riválisát a CEKK, majd 48-38 után egy 21-4-es etap mindent eldöntött. Renata Brezinova 19 pontja vagy éppen Kristina Higgins dupla-dupla (12 pont, 9 lepattanó) közeli teljesítménye azt mutatta, hogy fel lehet venni a versenyt a görög csapattal.

A Cegléd az elmúlt héten két hasonló mérkőzést játszott. A Namur és a Győr ellen lassan kezdett a csapat, több hiba is becsúszott a játékba. A második félidő azonban már sokkal jobban sikerült. Onnantól kezdve, hogy a védekezés stabilabbá vált a csapat, támadásban is jöttek a jó megoldások. A Cegléd esetében hosszú távon továbbra is a kulcsfontosságú, hogy Brezinova és Higgins kettőse mellé külső sorból mennyi segítség érkezik. Gorjanácz Ágnes remek szezonját nem lehet elég alkalommal méltatni. Jó látni Böröndy Dominika előrelépést és Angelika Stankiewicz visszatérése is javítja a variációs lehetőségeket támadásban.

Az Olympiacos felemás szezont fut. Nekik hazájuk bajnokságában nincsen kihívójuk és így az igazi visszajelzést a nemzetközi porond adja. Ezen az úton pedig csalódás volt számukra, hogy két szoros meccset buktak a Valenciával szemben. A három “nagy név”, Jessica Thomas, Bashaara Graves és Jacki Gemelos extra az Európa Kupa szintjén. Anna Jurcenková teljesítménye elmarad a várttól és csalódást keltő módon keveset tesz hozzá a görög mag. Tavaly az Euroligában hasonló felállásban sokkal jobban megosztották a terheket.

Nehéz feladat előtt áll a Cegléd, de van tétje a meccsnek és amíg hisz a sikerben a magyar csapat, addig kialakítható egy szoros eredmény a görög bajnokkal.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés