Hirdetés
Magyarország

Az Olympiacos vendége lesz a Cegléd:

:

Hirdetés

Szerdán 17 óra 30 perctől a görög bajnok Olympiacos vendége lesz a VBW CEKK Cegléd a női kosárlabda Európa Kupában.

Brutálisa nehéz csoportban szerepel a VBW CEKK Cegléd az Európa Kupában. A négyes egyik tagja a Valencia, amely dobogóesélyes Spanyolországban, a másik pedig a korábban az Euroligában is helytálló, nemzetközi klasszisokat felvonultató Olympiacos. A négyes negyedik tagja a Namur viszont tudásban közelebb áll és ellenük bizonyított is múlt héten a Cegléd. Bravúros idegenbeli 68-61-es győzelmet aratott Gabriel Carrasco együttese. Ha azt a csütörtököt bravúrként jellemeztük, akkor a vasárnapi városmajori bajnokira nincsenek jelzők. Hatalmasat küzdött a CEKK, mely az utolsó percekben 14 pontos hátrányból talpra állva Ketia Swanier félpályás triplájával tudott nyerni.

Ez a két diadal rendkívül fontos lelkileg. Két ilyen emlékezetes körülmények között kivívott nagy siker ugyanis még inkább egységbe tudja kovácsolni a játékosokat. Önbizalmat ad, ami így a szezon őszi időszakában kulcsfontosságú. Emlékezhetünk rá, hogy tavaly is mennyit lendített volna a szezon őszi-téli szakaszában akárcsak egy ilyen sikerélmény is. A mostani győzelmek értékét növeli, hogy Angelika Stankiewicz nélkül sikerült őket megszerezni. Nyilván nem kedvez a viszonylag szűkös rotációnak, hogy egy héten belül a harmadik meccsét fogja játszani a csapat. Ugyanakkor Namurban és a Városmajorban mutatott erényekre lehet építeni. Mindkét találkozón kevés volt az eladott labda, 9, illetve 11. Viszonylag magas a gólpasszok száma, 20 és 17. Namurban ráadásul sikerült 11 pontot elérni indításokból. Ez különösen a negyedik negyed fordításánál ért sokat.

Fotó: FIBA.Basketball

Ha tud regenerálódni a CEKK, akkor nagy küzdelemben kialakítható szoros eredmény. Ez azonban nem lesz egyszerű.  Az Olympiacos-nál egy nagyon tapasztalt sor állt össze, melyet Bashaara Graves és Jessica Thomas, illetve a rutinos szlovák center Anna Jurcenková és a Schio-nál ponterősen játszó klasszis Jacki Gemelos alkot. Hozzájuk a hazai magból Aikaterina Sotiriou csatlakozik jelenleg legponterősebb játékosként, de mellette is több görög válogatott vonul fel. Természetesen ebben a felállásban a hazai bajnokságban toronymagas favoritok. A hétvégén szerezték meg sorozatban 100. győzelmüket, ami egyedülálló széria Európában. Igaz, ehhez az is kell, hogy a egyáltalán nincs kihívójuk. A nemzetközi porondot nézve a szezon elején elbukták a Lattes Montpellier elleni Euroliga selejtezőt. Az Európa Kupában a Namurt 70-41-re verték, Valenciában azonban – az elmúlt forduló rangadóján – 77-66-ra kikaptak.

A valenciai meccs kapcsán a görög óriásklub honlapján Bashaara Graves értékelt, akik elsősorban a védekezést emelte ki. Szerinte ezen a téren nem kommunikáltak megfelelően. Nem tudták megakadályozni, hogy a Valencia a saját ritmusát diktálja és így gyakorlatilag átfutottak rajtuk. Az amerikai légiós szerint a védekezés összeállásával a támadás már jönne szinte magától, mivel sok jó képességű játékosuk van, akik kifejezetten ponterős teljesítményre képesek. Két meccs után az Európa Kupában Thomas 16.5, Gemelos 14.5, míg Graves 10.5 pontot átlagol.

Hirdetés