Hirdetés
Magyarország

Az Olympiacos vendége lesz a Szekszárd az Euroliga 11. fordulójában:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán magyar idő szerint 17 óra 30 perctől az Euroliga 11. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd a görög Olympiacos otthonában szerepel. Horváth Zsófia, a szekszárdiak másodedzője mutatta be az aktuális riválist.

Január 25., szerda
17:30 Olympiacos SFP – Atomerőmű KSC Szekszárd
Pireusz, Peace and Friendship Stadium

Az Atomerőmű KSC Szekszárd legutóbb vasárnap lépett pályára és 12 pontos hátrányból felállva 75-70-es sikert aratott a Ludovika-Csata otthonában.

„Nem vagyunk semmilyen szempontból top formában és egyértelmű volt, hogy egy kemény mérkőzés lesz. A Csata jó formát mutat, a jelenleg rendelkezésre álló játékosaikból a keretük szépen összeállt, érzik egymást és már a Győr ellen is egy jó meccset játszottak. Hatalmas küzdelemre számítottunk és lehet, hogy nem volt egy szép meccs, de büszke vagyok a lányokra, hogy a végén csapatként, küzdéssel, tartással sikerült behúzni.” – fogalmazott a visszatekintése alkalmával Horvát Zsófia. A szekszárdi együttesben Ruthy Hebard 29 ponttal és 6 lepattanóval extrát hozott, de több olyan statisztikai mutató is kiemelhető, amire építhet a KSC. A 21 gólpassz vagy éppen a 9 szerzett labda is ilyen.

„Nyilván mindenki látja a kiemelkedő egyéni teljesítményt a statisztikán. Ruthy minden tekintetben extrát hozott, de ez csapatszinten egy nagy küzdés volt. Lehet, hogy valaki nem pontokat tett hozzá, de hozott egy jó védekezést, szerzett labdát, kiharcolt faultot. Nagyon komoly csapatmunka kellett a győzelemhez. Ez tényleg csak együtt sikerülhetett. Bízom benne, hogy lassan visszatalálunk a szezon elején kitűzött utunkra.” – tette hozzá a Szekszárd másodedzője.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

A következő rivális a görög Olympiacos lesz, akik a hazájuk bajnokságát 16 győzelemmel veretlenül vezetik. Az Euroligában viszont idén még nyeretlenek. Ősszel 78-69-re múlta felül a görög alakulatot a Szekszárd. Mindkét keret változott azóta. A szekszárdi együtteshez érkezett Nikola Dudasova, bővebben ITT írtunk róla. Nézzük a görögöket. Náluk a szezon elejéhez képest megsérült a lett Digna Strautmane, így érkezett a helyére a korábbi jó ismerős Maja Skoric és egy hazai irányítót is igazoltak Maria Aftzi személyében. Eközben edzőváltás történt a klubnál, Athanasios Niklas vette át a szakmai munka irányítását.

„Amikor az őszi mérkőzéssel megpróbáljuk összevetni a jelenlegi Olympiacos-t, nem feltétlenül az új igazolásokat nézve, hanem az edzőváltás oldaláról közelítenék. Egy edzőváltás – legyen szó bármilyen csapatról – mindig új helyzetet teremt, új figurák is láthatóak náluk. Ez nagyobb hatással van a teljesítményükre, mint adott esetben egy-egy légióscsere. Az egyéni teljesítményeket tekintve nincs változás az őszi mérkőzéshez képest, továbbra is Megan Gustafson teljesít extrán. 23 pontot és 9.8 lepattanót átlagolva magas poszton egyértelműen a kulcsjátékos az Olympiacos-nál. A másik amerikai légiósuk Kylee Shook az utóbbi időben visszaesett, de ezt mindig félve mondom, mert ha kiemeljük, ellenünk biztos extrát hoz. Komolyra fordítva a szót, Megan Gustafson mellett az igazi erősségük a külső poszton szereplő görög játékosokban rejlik. Erre kell nekünk is odafigyelni.” – fogalmazott a szekszárdiak másodedzője.

„Nagyon jól pörögnek, óriási energiákat mozgósítanak és motiváltan, komoly bizonyítási vággyal mennek előre folyamatosan a hazaiak. Az a benyomásom alakult ki: nekik otthon számít, hogy az Euroligában az Olympiacos mezében játszhatnak. Ez különösen hazai pályán rendkívül veszélyessé teszi őket. Többen is képesek kintről 4-5 hármast is bedobni. Összességében tehát nem jellemezném „egy-játékosos csapatként” az Olympiacos-t. Ahogy tavaly mi próbáltuk, úgy idén ők is igyekeznek megragadni minden esélyt, hogy ne győzelem nélkül zárjanak. Ugyanakkor mi azért küzdünk, hogy meglegyen végre az első idegenbeli sikerünk. Motivációban nem lesz hiány egyik oldalon sem. Egyértelmű a célunk, hogy lépjünk előre és a csapatunk szépen fokozatosan lépdeljen fel arra a szintre, ahol szeretnénk lenni.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-Csata

Hirdetés