Hirdetés
USA

Az Oregon ellen zárja egyetemi túráját az amerikai válogatott:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra az Oregon otthonában lejátssza őszi egyetemi túrájának utolsó mérkőzését az amerikai válogatott.

A legnagyobb érdeklődéssel várt meccsel zárul az őszi egyetemi túra. Az Oregon minden előzetes esélylatolgatás során az első helyen szerepelt. Sabrina Ionescu pedig azért nem lépett ki a szakmai programból profinak, hogy bajnoki címre vezesse az Oregont. Nem véletlen fogalmaz úgy az egyik legnagyobb amerikai szaklap, hogy hiába lesznek ott a pályán olyan ikonikus veterán világklasszisok, mint Sue Bird vagy Diana Taurasi, illetve napjaink nagy sztárjai közül Nneka Ogwumike, Chelsea Gray vagy Skylar Diggins-Smith, ezen a napon minden Sabrina Ionescu-ról fog szólni. Az USA Basketball szakmai programjának szintén tagja Ionescu, de nem nagypályán, hanem 3×3-ban. Ott legutóbb a Pánamerikai Játékokon nyert aranyérmet.

Természetesen az Oregon álmai a bajnoki címet illetően nem csak Ionescu-n múlnak. Nem szabad megfeledkezni Ruthy Hebard-ról sem. Az Oregonnak egyetemi szinten nincs igazán gyengepontja. A két kiemelt sztár mellől ugyan Maite Cazorla végzett, de érkezett új szerzeményként Minyon Moore a külső sorba, míg négyes poszton ott van Satou Sabally. Centerként pedig egy 201 cm magas tehetség, Sedona Prince. A hírek szerint az Oregon nagyon készül a válogatott elleni meccsre és szeretnének olyan teljesítményt letenni az asztalra, amivel üzenhetnek a riválisoknak.

A legutóbbi meccsén komoly erőpróba elé állították az Egyesült Államok válogatottját. A Texas A&M gárdáját ugyan legyőzték 30 ponttal 93-63-ra, de a csapat mezőnymutatója nem érte el a 45%-ot. Bár a lepattanókban domináltak és az eladott labdák száma is mindössze 8 volt, ezúttal pontatlanabbul működött a jól bejáratott gépezet. Nneka Ogwumike és Skylar Diggins-Smith 19-19 egységig jutva lett a legeredményesebb. Az olimpiára történő felkészülésben fontos az összes egyetemi meccs a szakmai stábnak és a játékosoknak, de Kelsey Plum számára ez az este különleges lesz. Saját bőrén tapasztalta a University of Washington és az Oregon rivalizálását. Finoman szólva sem szerették az Oregon hívei. Az a harmadik meccsen érződött, hogy némileg csökkent a válogatott koncentrációja. Egy várhatóan felfokozottabb hangulatú találkozó nekik sem jönne rosszkor.

Hirdetés